avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua, am si eu o intrebare. In cazul in care mi s-a nascut al doilea copil inainte de implinirea varstei de 2 ani al primului, primesc indemnizatie pentru amandoi simultan in lunile in care se suprapun?
Cel mai recent răspuns: sandumarian24 , utilizator 18:03, 9 Noiembrie 2014
Avand in vedere ca, cel de-al doilea copil se va naste inainte de a se termina durata CCC1 veti intra direct in CCC2 imediat ce se termina perioada concediului pentru primul copil.

Pentru perioada de suprapunere se va mai primi, in plus, 600 lei pe luna. In acest caz, se va depune la Primarie o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si va solicita acordarea celor 600 lei/luna pentru perioada de suprapunere.

De asemenea, se va atasa la dosar si copia deciziei de prelungire a suspendarii c.i.m. emisa in baza solicitarii dvs de a se prelungi durata de suspendare ca urmare a nasterii celui de-al doilea copil (la solicitare se va atasa copia certificatului de nastere al copilului)
Nu e 800 lei acum e 600 lei ? Care e treaba ?
Indemnizatia pentru crestere copil este de 600 lei la care se va adauga alocatia pentru copil in valoare de 200 lei.
Gata, am inteles. Multumesc
Acum al doilea copil are 4 luni iar primul implineste 2 ani la anu in aprilie. Cand am depus actele la primarie nu mi-au spus de acesti 600 de lei, am aflat abia acum. Pot sa depun cererea acum si sa primesc si banii din urma?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crestere copil doinat1 doinat1 Buna ziua, Sunt in concediu de crestere a copilului pana in decembrie anul curent.luna aceasta am nascut cel de-al doilea copil.Ma intereseaza sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru cresterea celui de al doilea copilul Clauditza8686 Clauditza8686 Buna ziua! Am si eu o intrebare si va rog sa imi spuneti un raspuns ca sa stiu si eu. Eu sunt in concediu pentru cresterea copilului, am nascut primul copil ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere -al doilea copil ioanagts ioanagts Buna ziua, am un copil nascut la 04.02.2011 pt care primesc indemnizatie de crestere pt 2 ani, pana la 04.02.2013. pe 08.12.2012 urmeaza sa nasc cel de-al ... (vezi toată discuția)