avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere -al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere -al doilea copil

Buna ziua,

am un copil nascut la 04.02.2011 pt care primesc indemnizatie de crestere pt 2 ani, pana la 04.02.2013.
pe 08.12.2012 urmeaza sa nasc cel de-al doilea copil pt cre vreau sa aleg tot varianta de 2 ani.
am inteles ca pt cele 2 luni care se suprapun primesc doua indemnizatii? (2x 600 lei atat pt primul cat si pt cel de-al doilea copil)

in ce termen trebuie depus dosarul pt al doilea copil?

care sunt actele necesare?

multumesc,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:58, 23 Noiembrie 2012
In conformitate cu art,8 din HG.52/2011.Norme de aplicare a O.111/2010, pentru a avea continuitate la acordarea dreptului de ICC, cererea trebuie depusa cu 60 de zile inainte de implinirea de catre primul copil a virstei de 2 ani,dar tot in interesul dumneavoastra este sa depuneti dosarul la primarie pentru cel de al doilea copil imediat
dupa nastere deoarece avetí dreptul la un supliment de indemnizatie de 600 lei pentru perioada de suprapunere a situatiei, cf. art.9 alin 4 din Ordonanta 111/2010.
In cazul dumneavoastra ICC pentru primul copil fiind de 600 lei, veti primi si un supliment de 600 lei, deci 1200 lei.
Dosarul pentru al doilea copil, ce se depune la primarie va cuprinde aceleasi acte doveditoare ca si pentru primul copil, in plus o adeverinta de la AJPIS din care sa rezulte ca sunteti beneficiara de ICC de la data si in suma de... .
1. Deoarece al doilea copil se naste inainte de a se termina CCC1 veti intra direct in CCC2 imediat ce se termina CCC1.

2. - Pentru aceasta faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelungirea suspendarii CIM pana implineste al doilea copil 2 ani.
- Atasati la cerere si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.

3. - Angajatorul va emite o decizie de prelungire a suspendarii CIM.
- Cu o copie dupa aceasta decizie si cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil mergeti la Primarie (unde ati depus actele pentru CCC1) si completati cererea pentru indemnizatia pentru CCC2.
- Nu mai aveti nevoie de alte acte, nu trebuie sa faceti alt dosar, se mentine tot cel de la CCC1 si veti primi aceeasi indemnizatie pentru CCC2.
- In acelasi timp solicitati si suma de 600 lei lunar pentru perioada de suprapunere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea celui de al doilea copil mihaelacapra2005 mihaelacapra2005 Buna ziua, M-ar interesa si pe mine sa stiu de cand incep sa primesc indemnizatia de crestere pentru cel de-al doilea copil, pana cand trebuie sa depun actele ... (vezi toată discuția)
Crestere copil doinat1 doinat1 Buna ziua, Sunt in concediu de crestere a copilului pana in decembrie anul curent.luna aceasta am nascut cel de-al doilea copil.Ma intereseaza sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Ccc1 se suprapune cu ccc2 - care sunt pasii de urmat pentru a obtine majorarea de 600 lei pe timpul suprapunerii? kat_deb kat_deb Buna ziua, Fiul meu s-a nascut pe 16. dec. 2011, sunt in CCC pana in dec. 2013. Intre timp am nascut si o fetita, pe 20. iunie 2013. Cele doua CCC se suprapun ... (vezi toată discuția)