avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termenul de eliberare a apartamentului in caz de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termenul de eliberare a apartamentului in caz de vanzare

Buna ziua,
Vom semna pe data de 01 iunie un antecontract de avans ptr cumpararea un apartament, restul de bani se vor da pe 01 iulie si tot atunci se va incheia si contractului de vanzare-cumparare.
Am marea rugaminte la dvs. sa imi spuneti daca exista vreo lege care sa specifice ca trebuie sa mai lasam proprietarii in apartament 30 de zile de la semnarea contractului.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: eydeeax , utilizator 16:48, 1 Septembrie 2010
Amicul are dreptate...asa ca , mai bine incheiati un antecontract de vanzare -cumparare, le dati o parte de bani, iar la data eliberarii si predarii apartamentului le dati si restul de bani si incheiati contractul in forma autentica.
Greu de spus.
Situatia trebuie rezolvata dar nu asa.
Trebuie gasita o cale buna.
Ar trebui sa mergeti cu avocat la notar.Evident daca nu vreti complicatii ulterioare si chelutuieli de 10 -15 ori mai mari.
buna ziua,

am semnat contractul de vanzare-cumparare pe data de 18 august si din cate am inteles, putem elibera apartamentul in maxim 60 de zile! ei bine, pt siguranta, am ales sa eliberam p data de 30 septembrie, in ideea ca daca reusim sa gasim un alt apartament mai repede, predam cheile inainte de 30... cumparatorii au semnat contractul asa, cu aceasta clauza si din cate stiu eu, pana la data respectiva nu au ce cauta in casa decat cu permisiunea mea. pana si in cazul unui contract de inchiriere, proprietarul nu are ce cauta in apartament fara permisiunea chiriasului atat timp cat bunurile ii sunt in casa si se respecta toate conditiile impuse in contractul semnat anterior.

acum cumparatorii sunt revoltati pt faptul ca nu stau acasa toata ziua, sa-i astept pe ei sa-si masoare pt modificari, etc si-mi cer chei, spunand ca au dreptul sa intre la orice ora peste mine....

rog pe cei care au raspuns pana acum la posturi sa-mi dea si mie legea care ma obliga sa dau chei inainte de data specificata in contract! e o aberatie! ce am de pierdut!? zeci de mii de euro, bani pe care ii am in casa deocamdata... de ce as avea incredere in cineva care mi-a batut la usa dupa ce a citit un anunt in ziar acum 1 luna?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
eydeeax, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand trebuie vanzatorul sa elibereze un imobil de bunuri? seldom seldom Buna ziua, Sunt in procesul de a-mi cumpara o casa si am incheiat deja o Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare cu promitentii-vanzatori. In ... (vezi toată discuția)
Modalitati si momente de incasare a sumelor in procesul de vanzare apartament SVD SVD Va multumesc anticipat pentru citeva precizari necesare. Daca avansul se achita de catre cumparator vinzatorului in momentul semnarii antecontractului, cind se ... (vezi toată discuția)
Cumpărare imobil prin credit ipotecar. În cazul în care în contractul de vânzare-cumpărare nu se stabilește altfel, predarea apartamentului trebuie făcută la data plății? Uleșan.Eniko Uleșan.Eniko Bună ziua! În data de 28.09.2018 am semnat împreună cu soțul un antecontract de vânzare-cumpărare, în fața notarului, obiectul fiind un apartament, ... (vezi toată discuția)