Buna ziua, am o problema putin diferita, angajatorul nu vrea sa imi accepte demisia, nici macar sa o inregistreze - desi este un act unilateral de vointa. Va rog sa imi dati un sfat, in situatia de fata nu am idee cum se procedeaza, nici amenintarile cu ITM-ul nu au vreun efect, firma nu mai exista la punctul de lucru, ei au deschis alta firma cu aceeasi activitate, dar pe cea veche nu au inchis-o deocamdata. Singura lor problema este ca vreau sa plec la o firma concurenta (nu exista nici un contract de neconcurenta sau confidentialiate intre mine si angajator), iar ei nu vor decat sa intarzie cat mai mult angajarea mea in alta parte, desi de mai bine de o luna nu mai merg la serviciu. Va multumesc si astept un sfat din partea dvs.
Exista posibiliatea de a ma prezenta la ITM cu o decizie de incetare a contractului de munca? - avand inca functie de director executiv, iar administratorii neavand domiciliul in Romania, pot semna si cererea si aprobabrea?? (mentionez ca inca mai am una din stampilele firmei). Cu siguranta, nimeni din firma nu se va ocupa de inchiderea contractului de munca... Va multumesc inca o data pentru toate raspunsurile.
Puteti prezenta ITM cererea dvs de demisie cu confirmarea trimiterii ei prin posta la angajator, daca ITM face inregistrarile in cartiel de munca. Si discutati si cu ei.
De regula pentru demisie nu se face decizie de incetare a CIM, doar este un act unilateral (desi unele ITmuri solicita totusi..)
Si apoi pe o decizie de incetare a contractului dvs va trebui sa semneze cine a semnat si pe caontract in calitate de reprezentant angajator, banuiesc ca acolo nu aveti tot dvs 2 semnaturi.
Intre timp puteti incheia contract cu noua firma, nu va impiedica nimic, chiar daca cele 2 contracte s-ar suprapune o perioada.
Din pacate cine a semnat pe contract ca angajator nu mai lucreaza in firma... eu am preluat acea functie... Nu pot incheia un alt contract deocamdata (ceea ce cred ca urmaresc si angajatorii actuali) deoarece ar fi conflict de interese si ar urma o adevarata poveste la tribunal....
Scrieti demisia in dublu exemplar, unul il trimiteti cu confirmarea de primire la sediul societatii si cu celelalt si cu confirmarea trimiterii anexata mergeti la ITM si le depuneti acolo. Daca aveti un exemplar de la contractul dvs (trebuie sa aveti ) faceti pe el mentiunea incetat activitate in baza art 79 (8) de la data de ... si semnati in calitate de director executiv pentru ca mai aveti aceasta calitate pana in ultima zi de activitate. (daca aveati in atributii si angajarea/lichidarea de personal, desi e un pic cam trasa de par chestia cu aceeasi semnatura)
daca ITM tine cartile de munca de la societate, s-ar putea sa va faca inregistrarile de incetare in cartea de munca.
asiguratai-va ca predati tot ce detineti de la firma pe baza unei confirmari ca ati predat, pentru a nu avea probleme.
Trimite-ti date despre actiunea dvs la societate prin email si posta cu confirmare primire.
Nu prea inteleg de ce ati stat 2 luni fara sa trimiteti demisia oficial prin posta? Presupun ca stiati ca trebuie sa procedati asa.
Ceva este cam in ceata in povestea dvs...
A existat demisie trimisa pe mail si aprobata telefonic, nefiind nimeni in functie mai inalta decat mine in Romania s-a tot amanat semnarea ei in mod oficial de catre administratori, apoi am aflat ca orice format electronic nu are valoare juridica, iar ei afland ca plec la o firma concurenta s-au suparat foare tare si s-au razgandit brusc. Din pacate asa se intampla cand ai incredere in oamenii pentru care lucrezi si nu faci totul ca la carte....