avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie neinregistrata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie neinregistrata

Buna ziua, am o problema putin diferita, angajatorul nu vrea sa imi accepte demisia, nici macar sa o inregistreze - desi este un act unilateral de vointa. Va rog sa imi dati un sfat, in situatia de fata nu am idee cum se procedeaza, nici amenintarile cu ITM-ul nu au vreun efect, firma nu mai exista la punctul de lucru, ei au deschis alta firma cu aceeasi activitate, dar pe cea veche nu au inchis-o deocamdata. Singura lor problema este ca vreau sa plec la o firma concurenta (nu exista nici un contract de neconcurenta sau confidentialiate intre mine si angajator), iar ei nu vor decat sa intarzie cat mai mult angajarea mea in alta parte, desi de mai bine de o luna nu mai merg la serviciu. Va multumesc si astept un sfat din partea dvs.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 16:36, 29 Mai 2009
Mai ales din pozitia dvs lucrurile trebuie sa se bazeze pe profesionalism si incredere reciproca.

IN codul muncii spune:
Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă
Deci, chiar daca dre regula un email nu este admis ca proba, daca el are o semnatura electronica atasata, va fi admis cu mare probabilitate.

Sunt convinsa ca veti gasi o rezolvare onorabila :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi putei spune daca am formulat bine o demisie????cei de la resurse o contesta dorin.brezoi dorin.brezoi Subsemnatul Brezoi Dorin Stefan , angajat a S.C Premium Auto Motors S.R.L, in functia de consultant vanzari piese auto, va informez ca incepand din data de ... (vezi toată discuția)
Nu mai stiu ce sa fac va rog din suflet ajutati-ma !! CristiVL CristiVL Va rog din suflet sa ma ajutati , am contract pe perioada DETERMINATA pe 2 luni mai am 15 zile pana imi expira ...si nu vreau sa ma mai duc deloc pt ca fiecare ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu un sfat mazere cornel mazere cornel lucerez la o firma de aproximativ 5 luni ,am contract de munca incepind din 4 01 2011,in care prevede ca lucrez 40 ore pe sapt.iar eu lucrez si sambata si ... (vezi toată discuția)