avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calculul la caldura de catre administratie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calculul la caldura de catre administratie

Eu nu inteleg cum adminisratia calculeaza caldura in bloc pe care apoi o afiseaza in lista de intretinere atita timp cit nu exzista niste masuratori facute de catre o firma autorizata pentru a masura partile comune si apartamentele celor debransati. Daca sint debransati ,de unde stie ce caldura degaja acele tevi in apartamente.? Nu trebuie sa exziste un certificat energetic al blocului ca tot s a dat lege ? Blocul unde locuiesc nu are repartitoare de caldura.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:58, 10 Noiembrie 2014
Partile comune din imobilul de locuit in comun sunt concret precizate in cartea tehnica a imobilului
Certificatul energetic al imobilului se refera la existenta protectiei de termoizolatie menita sa ridice performanta energetica a imobilului
Probabil aveti o hotarare a AG sau o decizie a comitetului prin care s-a apreciat un procent pentru partile comune celor deconectati.
Daca blocul este reabilitat nu se schimba putin calculul ?
Nu, pentru ca proportia se aplica la valoarea facturii.
Daca factura ar fi mai mica numai pentru ca blocul a fost reabilitat, atunci si cota pentru partile comune ar fi mai mica. Dar nu e.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare ordin 343 al anrsc intr-un bloc fara repartitoare alexandrubuzatu alexandrubuzatu Buna ziua tuturor! In urma cu cateva luni, fostul administrator al blocului a renuntat la a se mai ocupa de administrare, drept pentru care a fost gasita o ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura androidu androidu Salutare. Sin debransat de la RADET si am centrala dar noua administratora de bloc mi a bagat o suma la rubrica caldura cred ca sint acei 10 % pe partile ... (vezi toată discuția)
Magazinele din parterul blocului, debransati de la centrala termica, dar cu tevi neizolate, platesc pentru energie termica? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Am preluat recent administrarea unei asociatie de locatari ,compus din doua blocuri cu zece etaje,la parterul carora sunt ... (vezi toată discuția)