avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Planificarea concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Planificarea concediul de odihna

Salut,

Lucrez in cadrul armatei si am o nelamurire legata de concediul de odihna pe care fiecare militar ar trebui sa il efectueze anual, de aceea va rog sa ma ajutati.

E posibil ca angajatorul, armata, sa impuna angajatilor, militarii, perioada in care ei isi vor efectua concediul anual de odihna?

Mai exact, este legal ca eu sa fiu instiintat de superiorul meu, cand in 2015 imi voi lua concediu, fara ca eu sa imi dau acordul pentru perioada respectiva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 10 Noiembrie 2014
Cred ca uitati cine este angajatorul...
Imi pare rau, dar nu inteleg. Angajatorul este comandantul unitatii militare de care apartii...oricum refuz sa cred ca e posibil asa ceva...

Am citit despre concediul de odihna ca poate fi planificat de catre angajator, ca un concediu colectiv, sau individual, de catre angajat.
In prima situatie ma incadrez eu. Superiorul vrea sa planifice concediul mai multor militari fara acordul acestora, ceea ce mi se pare o aberatie.

Gresesc eu, e legal ce face dumnealui?
Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2014
TonySoprano, utilizator
Potrivit art.5 din HG 442/1992 , regulile privind programarea, efectuarea, intreruperea si aminarea concediului de odihna se stabilesc prin regulamentele militare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contravaloare co neefectuat hp777 hp777 Buna ziua. Sunt cadrul miltar in MApN si doresc sa stiu daca se face plata c/v CO neefectuat si la cadrele militare! Si daca da, in ce situatii ... (vezi toată discuția)
Concediu de studii cadre militare Saba2015 Saba2015 Buna ziua! Ma intereseaza care este baza legala acordarii concediilor de studii cadrelor militare. Am gasit actele normative precum Legea 138/1999 art.67 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna GIE GIE Buna ziua ! In anul 2011 luna martie am intrat in concediu de crestere a copilului , pana atunci am beneficiat de un numar de zile de concediu de odihna cu 7 ... (vezi toată discuția)