avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... echivalare vechime in munca din marea britanie.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

echivalare vechime in munca din marea britanie.

Buna seara.Am lucrat in Marea Britanie pe o perioada de 8 ani si acum am revenit in tara si as dori sa stiu ce trebuie sa fac,ce formular trebuie completat pt a mi se echivala anii lucrati in marea britanie la noul loc de munca din romania .multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 17 August 2020
Art. 19 - Legea nr. 263/2010
(1) Constituie stagiu de cotizare perioadele de timp pentru care asiguratii datoreaza si/sau platesc contributii de asigurari sociale in sistemul public de pensii din Romania, precum si in alte tari, in conditiile stabilite prin acordurile sau conventiile internationale la care Romania este parte.
(2) La stabilirea drepturilor de asigurari sociale se iau in considerare stagiile de cotizare realizate in sistemul public de pensii din Romania, precum si perioadele de asigurare realizate sau recunoscute ca atare in alte tari, in conditiile reglementate prin instrumente juridice cu caracter international la care Romania este parte si/sau regulamente comunitare.

Daca ati lucrati legal in Marea Britanie, perioada de 8 ani va fi valorificata la acordarea drepturilor de pensie, adica cand veti iesi la pensie. Nu va trebuie niciun document sa completati in Roamnia, schimbul de formulare europene se face intre state.
Dvs. trebuie sa pastrati documentele pe care le aveti din Marea Britanie.
La noul loc de munca incepeti activitatea, fara probleme, repectand legislatia in vigoare.
Din Marea Britanie puteti solicita eliberarea formularului E207 , acesta va fi necesar numai pentru pensie.

Referitor la recunoasterea vechimii in munca pe durata cat ati muncit in Marea Britanie, fostul Decretul 92/1976 prevedea la art.11 alin.4 ca, perioadele de timp lucrate in strainatate de cetatenii romani se dovedesc cu actele originale emise de unitatile la care s-a desfasurat activitatea, in afara de cazurile in care, in conventiile incheiate de Romania cu alte state, se prevede altfel.

De asemenea, pentru a se beneficia de un astfel de drept trebuie sa verificati daca in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului exista vreo astfel de prevedere.
17.08.2020
Apreciez efortul care îl depuneți pentru a răspunde tuturor.
Dar as dori, dacă se poate, un update al situației ( dacă se cunoaște) pentru acest subiect.
Anglia va ieși definitiv din Uniunea Europeană începând cu 01.01.2021.
Cum vom putea primi un document oficial prin care sa rezulte zilele lucrate in Anglia? Cum
va prin ambasada Angliei din România?
Vă mulțumesc.
Este foarte greu de dat un raspuns, avand in vedere ca nu se stiu prea bine conditiile de iesire ...

Din Anglia se poate aduce Formularul E 207 pana la01.01.2021 ... dupa vom vedea ce se decide.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am lucrat in marea britanie pe o perioada de 6 ani ... simonamihaila simonamihaila Buna ziua. Am lucrat in Marea Britanie pe o perioada de 6 ani si acum lucrez in tara si as dori sa stiu ce trebuie sa fac,ce formular trebuie completat pt a ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea in romania a contributiilor pentru pensie in marea britanie VeronicaSavean VeronicaSavean Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca si prin ce documente pot demonstra la CAS in Romania faptul ca lucrez cu forme legale in UK unde mi se opresc contributii ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! sunt angajată într-un spital din septembrie 1986 ... tomela tomela Bună seara ! Sunt angajată într-un spital din septembrie 1986 . În perioada mai 2016 - septembrie 2017 am lucrat legal în Marea Britanie . Am crezut că ... (vezi toată discuția)