avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recunoasterea in Romania a Contributiilor pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recunoasterea in Romania a Contributiilor pentru pensie in Marea Britanie

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca si prin ce documente pot demonstra la CAS in Romania faptul ca lucrez cu forme legale in UK unde mi se opresc contributii pentru pensie/sanatate. De 4 luni eu si sotul meu am plecat printr-o firma de recrutare din Ro pentru o perioada de 2 ani si lucram la un hotel in Uk. Din cate ni s-a spus acolo,nu ar avea rost sa platim in Ro contributiI din moment ce platim in UK,intrucat nu poti plati in doua state in acelasi timp. Cu toate acestea nu suntem lamuriti cum vom proceda,spre exemplu,la depunerea dosarului de pensie. De aceea am apelat la dvs. Multumim
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:19, 21 Ianuarie 2016
Puteti lua din Marea Britanie , formularul european E207.


Legea nr.263/2010
Art. 19
(1) Constituie stagiu de cotizare perioadele de timp pentru care asiguraţii datorează şi/sau plătesc contribuţii de asigurări sociale în sistemul public de pensii din România, precum şi în alte ţări, în condiţiile stabilite prin acordurile sau convenţiile internaţionale la care România este parte.


(2) La stabilirea drepturilor de asigurări sociale se iau în considerare stagiile de cotizare realizate în sistemul public de pensii din România, precum şi perioadele de asigurare realizate sau recunoscute ca atare în alte ţări, în condiţiile reglementate prin instrumente juridice cu caracter internaţional la care România este parte şi/sau regulamente comunitare.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un contract in uk in acelasi domeniu (medical) poate fi considerat vechime in munca in ro? mihaelanecula mihaelanecula Cu acordul conducerii spitalului unde lucrez,am obtinut concediu fara plata 1 an si jumatate si am lucrat in UK ca asistenta medicala.Am facut dovada acestui ... (vezi toată discuția)
Cum se obtine pensia daca lucrezi intr-un stat ue? Renny1906 Renny1906 Lucrez de peste 4 ani in UK, vechimea in munca in tara este de peste 20 de ani, se apropie varsta de pensie, care este procedura legala de iesit la pensie? Se ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala, cu vechime in ro si ue lumi1234 lumi1234 Femeie, data nasterii mai 1963, vechime in munca 33 ani si 6 luni, din care 19 ani si 6 luni in Romania si 14 ani in Marea Britanie. Avand stagiul complet de ... (vezi toată discuția)