Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca si prin ce documente pot demonstra la CAS in Romania faptul ca lucrez cu forme legale in UK unde mi se opresc contributii pentru pensie/sanatate. De 4 luni eu si sotul meu am plecat printr-o firma de recrutare din Ro pentru o perioada de 2 ani si lucram la un hotel in Uk. Din cate ni s-a spus acolo,nu ar avea rost sa platim in Ro contributiI din moment ce platim in UK,intrucat nu poti plati in doua state in acelasi timp. Cu toate acestea nu suntem lamuriti cum vom proceda,spre exemplu,la depunerea dosarului de pensie. De aceea am apelat la dvs. Multumim
Multumesc
Puteti lua din Marea Britanie , formularul european E207.
Legea nr.263/2010 Art. 19
(1) Constituie stagiu de cotizare perioadele de timp pentru care asiguraţii datorează şi/sau plătesc contribuţii de asigurări sociale în sistemul public de pensii din România, precum şi în alte ţări, în condiţiile stabilite prin acordurile sau convenţiile internaţionale la care România este parte.
(2) La stabilirea drepturilor de asigurări sociale se iau în considerare stagiile de cotizare realizate în sistemul public de pensii din România, precum şi perioadele de asigurare realizate sau recunoscute ca atare în alte ţări, în condiţiile reglementate prin instrumente juridice cu caracter internaţional la care România este parte şi/sau regulamente comunitare.
......