Buna ziua ... Am primit oficial o hartie (cu confirmare de primimire ) in care sunt anuntat ca urmeaza desfacerea contractului de munca , hartia avand nr de inregistrare si data dar nu imi spune nimic clar legat de desfacerea cm . citez :
Prin prezenta va rugam sa va prezentati la sediul sc ........ unde pe data de .....ora suteti asteptat pt o nota explicativa avand in vedere faptul ca nu v-ati prezentat la serviciu si nu sunteti la prima abatere de acest gen , fara a anunta in prealabil conducerea societatii sau seful de obiectiv incalcand prevederile contractului colectiv de munca , regulamentul de ordine interioara si legii nr 333./2003
In cosecinta raporturile de munca dintre dvs si sc noastra urmeaza a inceta , drept pt care urmeaza sa predati si echipamentul de lucru primit in dotare la angajare .
04.05.2009
Doresc sa mentionez ca nu exista referat semnat de mine , si toata problema a inceput de la o proprire , mai bine zis o banca a inceput executarea . am semnat la firma un angajament de plata si am fost anuntat de opririle salariale ce trebuiau sa fie in valoare de 150 lei ... dupa aproximativ un an , am aflat ca societatea desi mi-a oprit bani nu a virat carte banca nimic ., intreband unde sunt bani am fost trimis acasa dupa care am primit hartia sus mentionata .
Am fost la ITM unde am aflat ca nu este inchisa carnetul de munca .
Va rog spuneti-mi ce ar trebui sa fac .si ce drepturi am .
1. Se pare ca este vorba de o convocare la comisia de cercetare disciplinara prealabila deoarece ati lipsit nemotivat.
2. Mergeti sa vedeti despre ce e vorba si apoi reveniti.
3. Asa, cu presupunerile dvs. nu pot da un sfat.
4. Dvs. mai aveti contract de munca cu firma care v-a convocat?
1. Daca aveti contract de munca de ce nu v-ati dus la serviciu?
2. ITM nu poate inchide carnetul de munca fara o decizie de incetare a contractului de munca. Aceasta decizie se va face dupa ce va duceti la convocarea facuta de unitate.
interesant...aveti sau nu CM incheiat cu angajatorul si inregistrat la ITM? nu este clar.
Dar banuiesc ca este si drept consecinta meregeti la societate la data specificata, predati echipamentul pe baza unui proces verbal, dati nota explicativa si daca va desface CIM-ul pe motive de abatere disciplinara, dupa comunicarea deciziei dati-i in judecata.
Eu am primit hartia pe 5 . am mai lucrat 2 zile pana au angajat ei alti oameni , dupa care am semnat fisa de magazie si m-au trimis acasa , acolo nu se poate discuta , oameni sunt sclavi si atat , mai mult normal trebuia sa vireze restul de bani si nu au facut-o , nici raspuns legat de bani propriti ce nu au fost virati la banca nu am primit raspuns .
Demisie
constantin pricope
Buna seara.
In luna mai 2010 am demisionat de la firma la care lucram. Patronul a primit cererea de demisie, nu a inregistrat-o si nu a aprobat-o. In ... (vezi toată discuția)