avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Relatii comerciale cu o persoana fizica nerezidenta
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Relatii comerciale cu o persoana fizica nerezidenta

Care sunt conditiile in care se poate vinde o proprietate catre o persoana fizica nerezidenta (eu sunt o societate comerciala)
Cel mai recent răspuns: tester , utilizator 10:59, 12 Noiembrie 2014
Despre ce proprietate este vorba? De exemplu, daca vreti sa vindeti un telefon mobil, va trebui sa faceti factura (pe care sa o inregistrati in contabilitate).
Doresc sa vand un imobil cu teren. Mentionaez ca imobilul nu are implinit un an de la data punerii in functiune. Nu stiu care este regimul de TVA care se aplica.
Va rog daca ma puteti ajuta cu trimitere la anumite articole din Codul Fiscal
Si terenul este tot "un imobil" (asta in paranteza fie spus).
In principiu operatiunea este scutita de TVA fara drept de deducere, si se face ajustare din urma, insa sunt mai multi factori de luat in calcul, cladire veche/noua, cladirea urmeaza/sau nu regimul terenului, etc , etc ... interpretarea juridica pleaca de la art.141 CF si urmatoarele.
Este vorba de un imobil +teren cred ca nu era greu de inteles iar cladirea dupa cum am spus nu are inca un an de la data punerii in functiune...... Nu ma-ti lamurit deloc, dar oricum multumesc pentru intentie
tester a scris:
Este vorba de un imobil +teren cred ca nu era greu de inteles

Dvs. nu ati inteles ca "imobil" este gen proxim pentru notiuni precum cladire, teren si altele, si nicidecum imobil nu este egal cladire (dar asa este aveti dreptate, cand nu conteaza, nimic nu mai conteaza). De unde sa ghiceasca cel cu care dialogati ca pentru dvs. imobilul este o cladire?

tester a scris:
Nu ma-ti lamurit deloc, dar oricum multumesc pentru intentie

Nu v-am lamurit (si nu v-ati lamurit) pentru ca nu ati deschis codul fiscal unde v-am spus si sa vedeti ca datele pe care le-ati oferit dvs. sunt insuficiente pentru o incadrare concreta in multimea de situatii (ipoteze juridice) stipulate in codul fiscal. Oricui i-ati fi pus respectiva intrebare in manierea in care ati facut-o, nu va poate da un raspuns eficient. Cu alte cuvinte nu se poate da un raspuns particular la o intrebare de maxima generalitate, ci doar un punct de plecare. :D

Alte discuții în legătură

Notificare tva -spatiu de inchiriat ganesh ganesh Doresc sa inchiriez o suprafata dintr-un imobil de birouri. >oferta lor: pret plus TVA. 1.Este posibil sa cer in negociere o anumita suprafata din total sa ... (vezi toată discuția)
Compensare dividende cu un imobil (teren) Lulica Lulica Buna ziua As dori sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: in 2007 am cumparat un teren pe societate. Societatea are 2 asociati care au de ridicat dividende din ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu sau fara tva deacroxana deacroxana Conform Codului Fiscal un apartament este considerat nou pana la data primei ocupari. De aici ar rezulta ca daca pe urma vrem sa vindem apartamentul se poate ... (vezi toată discuția)