avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... copie dupa o sentinta de adoptie de la starea civila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

copie dupa o sentinta de adoptie de la starea civila

Cum as putea obtine o copie dupa o sentinta de adoptie de la starea civila din anul 1997. in 1997 ,am adoptat un copil, impreuna cu sotul meu.in baza acestei sentinte i s-a eliberat copilului un nou certificat de nastere , fiind vorba de schimbarea numelui.sotul meu a abandonat familia si mi-a luat sentinta.la un proces pe care l-am avut ,cu totul de alta natura (litigii de munca), ma trezesc ca la incheierea sedintei, printre altele scrie "fiul ei".precizez ca pe durata procesului,privind litigiul de munca, nici unul dintre noi nu am deschis actiune ca tatal copilului sa fie decazut din drepturi parintesti.multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 18:43, 29 Mai 2009
ati incercat la starea civila de unde spuneti ca vi s-a dat acea sentinta sa faceti o cerere sa vi se elibereze o copie dupa acea sentinta conforma cu originalul?
nu stiu; eu asa zic ca m-as interesa la o institutie dupa un act pe care nu il mai am.

sau tot acolo intrebati cum puteti face rost de acea sentinta. explicati unui functionar de acolo, ei stiu cel mai bine.
multumesc frumos.sentinta mi s-a dat de la judecatorie, nu de la starea civila.asa cum sunt eu numai cu, cap si fara minte,nu am retinut numarul de dosar in care s-a judecat.in asemenea conditii judecatoria nu poate sa ma ajute.as incerca la starea civila , insa imi este teama ca ii supar , daca merg sa intreb.
doar asta este problema? ca nu mai stiti numarul de dosar?
il puteti afla nu e asta problema daca spuneti ca ati fost parte in dosar - se afla foarte usor de pe site-ul www.just.ro

multumesc frumos.nu pot ,sau nu stiu cum sa aflu de pe site-ul justitiei .am inteles de la mai multe persoane ca nu pot afla nimic.daca dumneavoastra stiti cum sa accesati, va rog mult sa ma ajutati. dosarul s-a judecat in anul 1997, iar pe noi (parintii adoptivi) Petrisor Victor Florian si Petrisor Lioara Stela.
incercam.
daca se poate si au in baza de date se gaseste daca nu ati putea incerca cu o cerere la arhiva ca doar nu le-o fi dat foc la dosare :))

cum v-am spus, incercam.
in ce judet s-a dat sentinta? ca sa vedem daca gasim ceva.

si daca v-ati duce la starea civila sa intrebati de ce credeti ca ii suparati?

Alte discuții în legătură

Stare civila Magda K Magda K La ce institutie pot apela pentru a afla daca bunicii sunt divortati?intreb in calitate de nepot. (vezi toată discuția)
Acte pentru buletin Gabryella91 Gabryella91 Deci sunt divortat si vreau sa imi fac buletinul ,motivul expiraris i schimbarea domiciliuliu..imi trebuie obligatoriu actele de divort fiind barbat ??#-o (vezi toată discuția)
Obtinere cetatenie româna pt copil 1an si jumatate Elisacucu Elisacucu Buna ziua, Copilul meu este născut in SUA, cetățean american. Eu sunt maritata cu tatăl lui, cetățean roman-american. In luna Iunie 2011 m-am ... (vezi toată discuția)