avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... copie dupa o sentinta de adoptie de la starea civila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

copie dupa o sentinta de adoptie de la starea civila

Cum as putea obtine o copie dupa o sentinta de adoptie de la starea civila din anul 1997. in 1997 ,am adoptat un copil, impreuna cu sotul meu.in baza acestei sentinte i s-a eliberat copilului un nou certificat de nastere , fiind vorba de schimbarea numelui.sotul meu a abandonat familia si mi-a luat sentinta.la un proces pe care l-am avut ,cu totul de alta natura (litigii de munca), ma trezesc ca la incheierea sedintei, printre altele scrie "fiul ei".precizez ca pe durata procesului,privind litigiul de munca, nici unul dintre noi nu am deschis actiune ca tatal copilului sa fie decazut din drepturi parintesti.multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 18:43, 29 Mai 2009
La Judecatoria Timisoara in anul 1997.Am incercat ,dar nu pot sa aflu.Daca nu stiu nr.de dosar nu pot face nimic.Au aranjate dosarele dupa nr.nu dupa nume.
am incercat pe site-ul lor dar probabil fiind dosar din 1997 nu s-au mai deranjat sa-l puna si pe site.

incercati ori la starea civila sa faceti o cerere si sa o inregistrati deoarece in acest caz la orice institutie faceti cerere si o inregistrati acea institutie este obligata ca in termen de 30 zile sa va raspunda --- chit ca nu va ajuta cu nimic raspunsul lor tot trebuie sa va raspunda.

si asa faceti si la tribunal daca nu se sinchiseste nimeni sa va caute dosarul.
poate totusi stiti in ce luna a fost data sentinta, poate asta ii ajuta in vreun fel, nu stiu.
ma gandesc ca ok, nu mai stiti numarul dosarului dar tot trebuie sa existe o cale prin care sa faceti rost de acea sentinta ca doar ea exista undeva si trebuie doar cautata, nu?

imi pare rau ca mai mult nu pot sa va ajut.
sper sa rezolvati pana la urma.
multumesc pentru intentie.referitor la judecatorie este clar, nu se poate ,nici o primesc cerere,iar starea civila a ramas ultima solutie.potrivit legii 233/2002, cum bine stim este in colectie si ca multe altele nu se respecta. cei de la protectia copilului nu mi-au raspuns si am mers la ei.pot spune ca nu m-au ajutat fiindca nu stiu nr. la sentinta.
imi pare rau ca intampinati atatea obstacole doar pt. 3 hartii dar asa e la noi...
vedeti totusi la starea civila cu ce va pot ajuta.

ce chetie totusi, mi se pare tare aiurea sa nu puteti face rost de acea sentinta chiar daca e din 1997 ea totusi exista si ar trebui doar cineva sa caute in dosare. e drept ca i-ar luat ceva timp si totusi...
in fine.

mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stare civila Magda K Magda K La ce institutie pot apela pentru a afla daca bunicii sunt divortati?intreb in calitate de nepot. (vezi toată discuția)
Acte pentru buletin Gabryella91 Gabryella91 Deci sunt divortat si vreau sa imi fac buletinul ,motivul expiraris i schimbarea domiciliuliu..imi trebuie obligatoriu actele de divort fiind barbat ??#-o (vezi toată discuția)
Obtinere cetatenie româna pt copil 1an si jumatate Elisacucu Elisacucu Buna ziua, Copilul meu este născut in SUA, cetățean american. Eu sunt maritata cu tatăl lui, cetățean roman-american. In luna Iunie 2011 m-am ... (vezi toată discuția)