Buna ziua,
Locuiesc in sectorul 6 si anul acesta administratia a castigat dreptul de modernizare imobil, inclusiv anvelopare si schimbare tamplarie PVC.
Eu am deja aparatmentul anvelopat de cativa ani, pe banii mei (mai sunt in aceasta situatie alti 3 vecini). Suntem obligati sa acceptam re-anveloparea si am inteles ca putem recupera banii de la primarie. Este adevarat? Ce demersuri trebuie indeplinite?
In situatiile in care se dispuna masura executrii modernizarii si eficientizarii energetice a imobilului de locuit,se executa modernizarea pe intreaga suprafata comuna a condominiului,tocmai pentru a asigura eficienta modernizarii
Exista prevazuta facilitatea recuperarii c/v modernizare hidroizolatie,in cazul in care asociatia de proprietari pune la dispozitie proprietarilor document justificativ,in baza caruia autoritatea fiscala dispune scutirea de la plata c/v impozit locuinta
Multumesc pentru raspuns.
Inteleg ca trebuie sa cer de la asociatie sa-mi emita un document justificativ ==> despre ce este vorba?
Ca multe alte asociatii, si a noastra este condusa de batranei care nu vor sa-si bata capul foarte tare cu asa ceva, deci trebuie sa le spun clar ce am nevoie.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Îndrăznesc o întrebare adiacentă.
Ce se întâmplă în următoarea situație: îți izolezi apartamentul cu cele mai bune materiale posibile și cu o echipă profesionistă care nu-și bate joc de muncă (polistiren extrudat, etc.). Investești niște bani buni în chestia asta.
Vine anveloparea generală. Primăria îți dă înapoi fiecare bănuț pe care l-ai cheltuit cu izolarea anterioară, ori ba? Dacă nu îți dă, ai dreptul să refuzi acordarea acceptului pentru anvelopare?
Nu va da nici Primaria nici Asociatia niciun ban inapoi. Daca v-ati facut lucrarea singur, ramaneti cu ea. Nu am auzit pana acum de cineva care sa fi recuperat bani de la Primarie daca si-a facut singur lucrarea sau sa obtina scutire de impozit.
In cazul in care lucrarea se va face pe fonduri europene, exista o cota parte care va trebui platita de fiecare proprietar (20% sau 30%). Poate reusiti sa nu mai platiti aceasta suma sau sa obtineti o reducere din ea.