avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Anvelopare blocuri - ce se intampla daca am deja ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anvelopare blocuri - ce se intampla daca am deja apartamentul anvelopat?

Buna ziua,
Locuiesc in sectorul 6 si anul acesta administratia a castigat dreptul de modernizare imobil, inclusiv anvelopare si schimbare tamplarie PVC.
Eu am deja aparatmentul anvelopat de cativa ani, pe banii mei (mai sunt in aceasta situatie alti 3 vecini). Suntem obligati sa acceptam re-anveloparea si am inteles ca putem recupera banii de la primarie. Este adevarat? Ce demersuri trebuie indeplinite?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 10:07, 14 Noiembrie 2014
In situatiile in care se dispuna masura executrii modernizarii si eficientizarii energetice a imobilului de locuit,se executa modernizarea pe intreaga suprafata comuna a condominiului,tocmai pentru a asigura eficienta modernizarii
Exista prevazuta facilitatea recuperarii c/v modernizare hidroizolatie,in cazul in care asociatia de proprietari pune la dispozitie proprietarilor document justificativ,in baza caruia autoritatea fiscala dispune scutirea de la plata c/v impozit locuinta
Multumesc pentru raspuns.
Inteleg ca trebuie sa cer de la asociatie sa-mi emita un document justificativ ==> despre ce este vorba?
Ca multe alte asociatii, si a noastra este condusa de batranei care nu vor sa-si bata capul foarte tare cu asa ceva, deci trebuie sa le spun clar ce am nevoie.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Îndrăznesc o întrebare adiacentă.
Ce se întâmplă în următoarea situație: îți izolezi apartamentul cu cele mai bune materiale posibile și cu o echipă profesionistă care nu-și bate joc de muncă (polistiren extrudat, etc.). Investești niște bani buni în chestia asta.
Vine anveloparea generală. Primăria îți dă înapoi fiecare bănuț pe care l-ai cheltuit cu izolarea anterioară, ori ba? Dacă nu îți dă, ai dreptul să refuzi acordarea acceptului pentru anvelopare?
Nu va da nici Primaria nici Asociatia niciun ban inapoi. Daca v-ati facut lucrarea singur, ramaneti cu ea. Nu am auzit pana acum de cineva care sa fi recuperat bani de la Primarie daca si-a facut singur lucrarea sau sa obtina scutire de impozit.

In cazul in care lucrarea se va face pe fonduri europene, exista o cota parte care va trebui platita de fiecare proprietar (20% sau 30%). Poate reusiti sa nu mai platiti aceasta suma sau sa obtineti o reducere din ea.
@AlexandruV,
Indraznesc un raspuns adiacent. Lucrarea facuta cu cele mai bune materiale este ilegala. Ziceti 'merci' ca nu va amendeaza...
Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2014
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Anveloparea facuta de mine este acum desfacuta marilenarotaru1968 marilenarotaru1968 Va rog sa-mi spuneti daca ma pot retrag din asociatia se locatari deoarece nu doresc sa se intervina asupra amenajarilor facute de mine prin forte proprii. ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite pentru cladiri siminivschi siminivschi #-obuna ziua, blocul x cu 2 scari au fost anvelopate, unde s-a dat si 10 ani garantie, s-a platit lucrarea de catre proprietari. Acuma, prorietarii (asociatia ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica eugenmarianpopa eugenmarianpopa Buna ziua, In anul 2011 mi-am izolat apartamentul propietate pe cheltuiala mea. Blocul in care locuiesc are 4 etaje si pe scara 4 sau izolat pe banii ... (vezi toată discuția)