avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plafon incasare numerar factura emisa catre persoana ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plafon incasare numerar factura emisa catre persoana fizica

Buna ziua,

Exista vreun plafon zilnic privind incasarea numerar de la o persoana fizica in cazul in care eu, persoana juridica, vand catre acea persona fizica un teren sau imobil?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 15:29, 10 Noiembrie 2014
Nu, dar cu "militia fiscala" din Romania risti sa te judeci. In Romania legea fiscala nu se mai aplica in functie de ce iti este in mod expres interzis, ci in functie de ce iti este in mod expres permis. Eu una nu am putut sa-mi cumpar masina cu banii jos, desi am avut "geamantanul" cu mine. M-au trimis la banca sa fac varsamant direct in cont.
Pentru astfel de tranzactii "scuza" ca persoana fizica nu are cont bancar nu sta in picioare. Mai e si faptul ca tranzactia va trebui raportata la Oficiul pentru Combaterea Spalarii Banilor, pentru care bancile au oameni specializati.
Va recomand sincer sa incasati banii prin banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati cu numerar brinzaru brinzaru O societate comerciala poate depune in contul altei societati numerar mai mare de 5000,00 lei cu foaie varsamant? Se considera plata in numerar cu ... (vezi toată discuția)
Exista un plafon privind cheltuielile zilnice? Sandybel Sandybel Buna seara! Am citit un subiect in care se spunea ca exista un plafon zilnic de cheltuieli Suntem o societate si tocmai am achizitionat de la o persoana ... (vezi toată discuția)
Pfa registru de caa VRABIE SIMONA VRABIE SIMONA Buna ziua, Am si eu o intrebare legata de PFA,pot incasa ca pfa in casa venituri peste 5000 lei?Va multumesc (vezi toată discuția)