avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract comodat auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract comodat auto

Am cumparat un auto si am hotarat ca sa fac cu proprietarul un contract de comodat, care sunt riscurile la care ma expun in afara ca nu sunt proprietarul?Mai sunt si alte consecinte?
Cel mai recent răspuns: Mariana Lazar , Avocat 22:47, 10 Noiembrie 2014
daria1 a scris:
... care sunt riscurile la care ma expun in afara ca nu sunt proprietarul?

Niciun risc in afara celor de genul:
- daca se razgandeste proprietarul vine si va ia bolidul din curte, ca revoca comodatul
- daca proprietarul este executat silit atunci vi se ridica bolidul si nu va puteti opune
- daca bolidul este sechestrat, folosirea bolidului aflat sub sechestru poate constitui infractiune.
- daca bolidul este sechestrat si in acelasi timp este la dvs. si il turtiti din vina dvs. sunteti bun de plata (in anumite conditii) deci mai scoateti si bani din buzunar ca sa scapati de belele.
...cam atat.
la toate riscurile pe care trandafir 2 le-a punctat mai sus cu foarte mult umor, aveti si un mic avantaj, anume acela ca nu platiti impozitul pe masina...la modul cel mai serios va sfatuiesc sa nu dati banii pe masina decat daca vanzatorul este de acord sa incheie contract de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina pusa sub sechestru executoriu Stepa Stepa Buna ziua, am in folosinta o masina obtinuta cu contract de comodat pt care am depus actele de cumparare. Firma de intermediere auto la care am apelat pt ... (vezi toată discuția)
Transcriere auto gicapas gicapas am vandut un autoturism, am intocmit toate actele inclusiv fiscalul si cumparatorul nu o mai transcrie pe el ca nu are bani sa plateasca taxa de mediu.ce se ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina sechestrata aurel156 aurel156 Am cumparat cu acte in regula o masina sechestrata......... am facut cumparare-vanzare omu mi-a adus fiscalu in regula iam dat banu nimic de banuit, am mers la ... (vezi toată discuția)