avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie incheiere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie incheiere contract de munca

buna ziua,
va rog sa ma ajutati intr-o privinta:am fost angajat la o firma importanta din tara timp de 2 ani si jumatate.in 28.04.2009 am fost informat de seful meu k nu mai au nevoie de serviciile mele si ca ar fi mai bine sa imi depun demisia.dupa mai multe discutii am hotarat sa imi depun demisia cu preaviz care imi expira in 12.05.2009.in acest timp am reusit sa imi gasesc la o alta firma de munca unde imi cereau decizia de incheiere a contractului de munca de la firma unde am lucrat.am tot insistat la firma unde am fost angajat dar inca nu mi-a fost trimisa aceasta decizie.tin sa precizez ca eu am lucrat la un punct de lucru din alba iulia si decizia trebuia trimisa de la sediul firmei din bucuresti.am sunat si la itm in alba iulia si mi-au spus ca ei nu ma pot ajuta cu nimic.as vrea sa stiu legal in cat timp trebuia sa primesc aceasta decizie si ce as putea sa fac daca nu o primesc tinand cont ca eu am nevoie de ea pentru angajare.
va multumesc mult...
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 17:02, 29 Mai 2009
1. Cred ca este vorba de o decizie de incetare a CIM nu de incheiere a lui.
2. Daca perioada de preaviz a expirat puteti sa incheiati un alt CIM la alta firma, unde nu aveti nevoie de decizia de incetare a CIM la fosta firma. Nu stiu de ce cer asa ceva.
Dati eventual o declaratie pe propie raspundere privind data in care v-a incetat conractul anterior.
Probabil asat vor sa li se confirme, pentru a evita o suprapunere de cateva ziel a doua conracte de munca ambele cu acelasi statut de functie de baza! Se mai practica..
Legal este ca in 5 zile de la emitere sa se comunice decizia, dar puteti da si o declaratie pe propria raspundere de incetare a celuilalt CIM, atasand o copie dupa demisia inregistarta la vechiul angajator.
Decizia de incetare a CIM, in cazul d-voastra, se comunica de catre angajator la ITM Bucuresti.
am incercat si acest lucru dar firma la care vreau sa ma angajez doreste cel putin decizia si dak se poate si cartea de munca, care la fel este la bucuresti.si eu stiam k decizia trebuie sa o primesti in 5 zile, nu pot sa fac vreo plangere la itm?
multumesc
Facti o sesizare la ITM Bcuresti, dar daca altfel nu se poate puneti-i in vedere prin scrisoare cu confirmare de primire fostului angajator sa va trimita decizia, cartea de munca, alfel il veti actiona in judecata.
Daca noul angajator refuza sa va incheie contract de munca pe acest motiv solicitatii sa vi-l comunice in scris.

Alte discuții în legătură

Demisie! georgika georgika Buna ziua, as avea s eu nevoie de putina indrumare..niste rasp ,va rog :) Astazi`13-09-2010` mi-am dat demisia ,mai tarziu,am sunat la firma sa ma ... (vezi toată discuția)
Help - suspendare cim ana122 ana122 Buna ziua,am nevoie de o indrumare.Am lucrat la o firma si a fost suspendat cim pt absente nemotivate.Suspendarea a fost facuta in luna octombrie si de atunci ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim gigica.ivan gigica.ivan as avea si eu o nelamurire!lucrez la o firma care are niste datorii foarte mari,astazi am aflat k administratorul(sefulmeu) si-a vandut firma,si k mie si inca ... (vezi toată discuția)