avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare cim

as avea si eu o nelamurire!lucrez la o firma care are niste datorii foarte mari,astazi am aflat k administratorul(sefulmeu) si-a vandut firma,si k mie si inca unei colege ne-a desfacut contractul de munca!poate sa faca asa ceva fara semnatura noastra?ni s-a spus ca contractul de munca este desfacut de pe data de 5 octombrie..astept un raspuns va rog..!!!
Cel mai recent răspuns: Eugenia Angelica Fortuna , Consultant resurse umane 16:57, 13 Octombrie 2009
Nu,nu poate face asa ceva seful dvs! Trebuia,conform Codului Muncii,sa va dea un preaviz de 20 de zile lucratoare daca dorea desfiintarea posturilor. Orice document (contract de munca,act aditional,decizie de incetare) se semneaza de ambele parti. Nu vreau sa ma gandesc ca v-a falsificat semnatura....Discutati cu el,daca nu va intelegeti mergeti la ITM si depuneti plangere. Bafta!
Chiar daca seful dvs a vandut societatea si sa presupunem ca noul angajator nu doreste sa va pastreze, nu se poate desface un contract de munca chiar atat de simplu.
Contractul de munca inceteaza fie la initiativa dvs, fie la initiativa angajatorului, dar in anumite conditii impuse de prevederile legale in vigoare.
Daca incetarea se face la initiativa dvs atunci trebuie sa existe o cerere in acest sens, un preaviz de 15 zile calendaristice (daca angajatorul nu doreste sa renunte la preaviz) si apoi o decizie de incetare a contractului.
Daca incetarea se face la initiativa angajatorului atunci trebuie sa existe o instiintare catre dvs, semnatura dvs pe acea instiintare, un preaviz de 20 zile lucratoare, propunerea unui altpost conform pregatirii dvs daca angajatorul are disponibil in companie si adeverinta pentru somaj.
Simpla dorinta a angajatorului sau doar vorbele lui pe un hol nu reprezinta o prevedere legala.
Raspunsul cel mai sigur il aflati de la ITM. Mergeti cu buletinul si intrebati situatia D-voastra si anume, pe baza la ce articol s-a desfacut CIM, in caz ca este asa. Daca nu va apare semnatura pe decizie, ori sa existe vreo cerere de-a dv. de desfacere sau demisie a CIM, faceti acolo, pe loc, sesizare catre ITM. Mai departe, va vor indruma cei de-acolo cum trebuie sa procedati.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare procedura somaj vasile_visovan vasile_visovan Buna, vreau sa ma ajutati intr-o problema. Am muncit la o firma care era in franciza cu OMV. Activitatea firmei s-a incheiat, unii am ramas fara servici si ... (vezi toată discuția)
Demisie........ajutor!!! adriana_elena adriana_elena Buna ziua.Lucrez la un SRL dar eu nu am semnat nici un contract.Am fost la ITM sa vad daca este inregistrat iar cei de acolo mi-au zis ca este inregistrat.Deci ... (vezi toată discuția)
Este un preaviz valid nesemnat de persoana in cauza? mihaelaclaudia mihaelaclaudia Am fost anuntata de sefa de magazin ca se vor face restructurari de personal din cauza reorganizarii judiciare a firmei. Printre cele 3 fete care urmau sa fie ... (vezi toată discuția)