avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Neplata amenda, consecinte
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Neplata amenda, consecinte

Buna ziua! astazi am primit o amenda rutiera in valoare de 360 lei (180 in 48h). Intrebarea mea este: Daca nu voi achita aceasta amenda, ce mi s-ar putea intampla? Precizez ca nu am niciun bun pe numele meu (masina, casa etc). Am in schimb un cont bancar, pe firma personala. Se poate ajunge la blocarea contului in situatia in care nu platesc amenda?
Cel mai recent răspuns: MXO95 , utilizator 16:57, 11 Noiembrie 2014
amenzile restante figureaza ca neplatite la impozite. astfel cand veti dori sa va achitati impozitele anuale, va trebui sa achitati si aceste amezi cu penalitatile aferente.
In situatia in care va asumati responsabilitatea sa nu achitati in termenul legal stabilit amenda,autoritatea emitenta va declina competenta recuperarii sumei in favoarea autoritatii fiscale responsabile domiciliului dvs
Stiu asta...dar pt. aceasta suma credeti ca se va ajunge pana la blocarea contului? Si care ar fi termenul de prescriere pt aceasta amenda?
@ AvocatAdelaBratulescu
Nu am nimic pe numele meu, aici ma refer la auto, case/terenuri etc dupa care ar trebui sa platesc impozit.
Executorul judecatoresc la cererea/staruinta creditorului=autoritatea fiscala,poate dispune poprire pe conturi-prezente si viitoare -pana la concurenta debiului de recuperat=suma de baza +cheltuieli cu executarea

Alte discuții în legătură

Repercusiuni la neplata amenzilor date de catre serviciul rutier Cris-T Cris-T Buna ziua, ca urmare a contraventiei prevazuta de Art. 102/3/a) din O.U.G. 195/2002 am primit o amenda in valoare de 720 lei (360 lei in 48h). ... (vezi toată discuția)
Dispar amenzile? ARVINTE1996 ARVINTE1996 am primit o amenda pentru obiecte contondente de la balcon acum un an , gabori au venit atunci la usa mea dar nu am deschis dupa cv timp am primit instiintare ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare ElenaBIE ElenaBIE Buna ziua, Am primit recent o amenda pentru parcare pe spatiul verde dar eu eram numai cu roata din fata pe asa zisul spatiu verde si eram aliniata cu ... (vezi toată discuția)