avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Repercusiuni la neplata amenzilor date de catre ...
Discuție deschisă în Executare silită

Repercusiuni la neplata amenzilor date de catre Serviciul Rutier

Buna ziua,

ca urmare a contraventiei prevazuta de Art. 102/3/a) din O.U.G. 195/2002 am primit o amenda in valoare de 720 lei (360 lei in 48h).
Momentan ma aflu intr-o situatie financiara mai precara intrucat sunt somer si as dori sa aman plata amenzii pt toamna anului viitor, motivul: din aprilie 2014 voi lucra pe perioada de vara in cadrul unui program Work and Travel, iar acum vreau sa economisesc
As dori sa stiu ce repercusiuni ar putea avea loc in viitor neplata amenzii, avand in vedere riscul de a uita sa platesc dupa atatea luni? Ma refer la cumparari/vanzari de bunuri, impozite, etc....Exista posibilitatea prescrierii dupa un anumit termen de neplata? (in momentul de fata sunt proprietarul unui autoturism)

Va multumesc mult! Sarbatori fericite!!!
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 00:09, 31 Decembrie 2013
Puteti fi executat silit pana atunci pt cei 720 de lei. Mai bine platiti acum cat puteti plati pe jumatate.
Amenzile se prescriu in 5 ani socotind de la 1 ian urmator.
Buna ziua.
Termenul de prescriptie de 5 ani este corect, dar potrivit Codului de Procedura Fiscala, art. 133, acest termen poate fi intrerupt.
mai exact executarea silita ar insemna blocare de conturi bancare, adaugarea amenzii la impozit etc. nu-i asa? Mi se pare aberanta varianta punerii sechestrului pe automobil pt suma de 720 lei. Sau?.....
Lor n-o sa li se para asa. Daca nu aveti venituri salariale sa va pun apoprire pe salariu si conturile sunt goale.. cum va executa ?
In principiu amenzile trebuie platite. Dar nu uitati ca la TV spun ca sunt unii cu sute de amenzi neplatite. Daca au de unde sa va ia si au chef o sa va caute peste cateva luni. Nu se misca ei prea curand. Oricum amenda va fi alaturi de impozitul auto si conditionata de acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata amenda, consecinte MXO95 MXO95 Buna ziua! astazi am primit o amenda rutiera in valoare de 360 lei (180 in 48h). Intrebarea mea este: Daca nu voi achita aceasta amenda, ce mi s-ar putea ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera euady88 euady88 Buna ziua, am o mare dilema in legatura cu o amenda rutiera, mai exact 160 lei in 48h si 320 daca nu se plateste. Amenda este pt. un radar. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Neplata abonament - un credit nou mriulian mriulian Salutare, Ma numesc Iulian Virgil si ca orice tanar ce face 18 ani m-am gandit sa imi fac un abonament la vodafone. Am platit taxe peste taxe, valoare ... (vezi toată discuția)