avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare

Buna ziua,
Am primit recent o amenda pentru parcare pe spatiul verde dar eu eram numai cu roata din fata pe asa zisul spatiu verde si eram aliniata cu celelalte masini.
Amenda nu ar trebui data numai daca tot autovehicolul este pe spatiul verde?
Si ce se poate intampla daca nu semnezprocesul verbal si nu platesc amenda?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ElenaBIE , utilizator 14:46, 25 Octombrie 2015
Procesul-verbal de contraventie va ajunge la ANAF care va trece la executarea silita: poprire etc. Aveti posibilitatea sa contestati pr-verbal in termen de 15 zile la judecatorie.
Dar cat de mult trebuie sa fie parcata o masina pe spatiul verde ca sa ia amenda?
Nu are relevanta ca intelegeti sa nu semnati procesul verbal
Daca nu platiti in termen legal amenda,emitentul va declina responsabilitatea recuperarii amenzii in favoarea autoritatii financiare responsabile domiciliului dv,care va va informa prin impunerea 2016 de existenta debitului in urmarire
Este de preferat sa achitati amenda pentru a indeparta situatia neplacuta sa fiti executat silit de catre autoritatea fiscala
Dar cat de mult trebuie sa fie parcata o masina pe spatiul verde ca sa ia amenda?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendă parcare poliția locală Vlad123456789 Vlad123456789 Bună ziua. Aseară am parcat pe spatiu verde, era singurul loc de parcare liber. A apărut poliția locală chiar când voiam să plec. Mi-au cerut un ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta jingoi jingoi Buna seara, Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Anul acesta, in perioada 21-30 martie am circulat fara rovinieta si astazi am primit o instiintare de la ... (vezi toată discuția)
Ce pasi urmeaza dupa primirea unei amenzi neplatite georgianaflorina georgianaflorina Buna ziua. Ma intereseaza sa stiu concret care sunt pasii in cazul in care un cetatean in tara asta primeste o amenda pe care refuza sa o plateasca. De ex. ... (vezi toată discuția)