avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta

Buna seara,

Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Anul acesta, in perioada 21-30 martie am circulat fara rovinieta si astazi am primit o instiintare de la posta ca am o recomandata. Vecina mea mi-a spus ca este o amenda de la rovinieta deoarece postarita a vrut sa-i inmaneze ei plicul, dar ea a refuzat sa-l ia. Cineva mi-a spus ca daca nu semnez de primire si nu intru in posesia procesului verbal nu trebuie sa platesc amenda, pe net am citit ca daca procesul verbal nu este semnat de un agent constatator nu tebuie sa platesc amenda. Ce sa fac, sa ma duc la posta sa ridic recomandata sau nu?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:27, 13 August 2015
Pai daca nu luati recomadata de unde stiti daca este semnata sau nu.
Daca o luati si constatati ca nu este intocmita conform legii ,puteti sa face contestatie la instanta de contencios administrativ.Daca nu o ridicati si nu o platiti o sa primiti o notificare,la un moment dat, de executare silita,sunt mai multe posibilitati prin care statul poate recupera datoriile.
jingoi a scris:


Cineva mi-a spus ca daca nu semnez de primire si nu intru in posesia procesului verbal nu trebuie sa platesc amenda,


Chiar daca nu semnati PV,chiar daca nu ridicati PV,autoritatea emitenta declina responsabilitatea recuperarii debitului in favoarea administratiei locale,care va comunica debitul prin impunerea anuala
Ca sa indepartati posibilitatea executarii silite ,achitati c/v amenda

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda politia locala dumitruh dumitruh Buna ziua! Am o mica nelamurire legata de o amenda pentru parcarea neregulamentara de la Politia Locala. Intamplarea este veche de mai bine de doi ani, timp ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare ElenaBIE ElenaBIE Buna ziua, Am primit recent o amenda pentru parcare pe spatiul verde dar eu eram numai cu roata din fata pe asa zisul spatiu verde si eram aliniata cu ... (vezi toată discuția)
Executare silita lory22 lory22 Buna ziua, ma confrunt cu o situatie cam ciudata. Sotul meu a primit o instiintare de executare silita , executare care reiese ca in urma cu 3 ani in 2012 a ... (vezi toată discuția)