avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Explicatii calatorie din Italia in Romania fara carte ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Explicatii calatorie din Italia in Romania fara carte de identitate

Buna! :* am si eu o problema,care imi cere un raspuns destul de rapid :(
Prietenul meu din Italia vrea ca vara ce urmeaza sa se intoarca in Romania,insa problema este ca si-a pierdut buletinul si are deja 18 ani ( impliniti pe 27 iunie ),ca sa si-l faca acolo costa in jur de 150 de euro si este foarte mult,nu are deocamdata de unde si nu si-l poate face :(( :( ...am aflat ca in Romania scapa mai ieftin,dar problema este la granita,pentru ca ii va cere la sigur actul de identitate.
Poate sa treaca fara buletin,daca da cum anume? ..va rog sa-mi raspundeti :sorry:
Va multumesc anticipat! :*
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:32, 11 Noiembrie 2014
Solutia este un titlu de calatorie pe care il obtine de la unul din consulatele Romaniei din Italia. Nici titlul nu este ieftin, costa 65 de euro. Certificat de nastere are? Sau diploma de studii, permis de conducere etc. E recomandat sa aiba la el ceva din care sa reiese ca e cine spune ca e, altfel dureaza pana obtine titlul de calatorie. Trebuie cel putin sa isi stie codul numeric personal.
Aveti detalii aici:
[ link extern ]

De ce spuneti ca il costa 150 de euro sa obtina din Italia carte de identitate?
L-am intrebat acum o luna daca are macar un certificat de nastere,a zis ca nu stie -_- .

Si in legatura cu costul pentru refacerea cartii de identitate,s-a informat acolo si atat a avut valoarea-de 150 de euro-.
Dar multumesc pentru ajutorul oferit. :D
Ultima modificare: Marți, 11 Noiembrie 2014
Bebe99, utilizator
Cam... aerian, ca sa zic asa, prietenul dvs.
Cand se intoarce acasa are de rezolvat si problema certificatului de nastere, daca nu il gaseste. Va asteptam iar pe forum :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate irimescuadrian irimescuadrian buna,o rugaminte cum trebuie sa procedez :am cartea de identita expirata de 2 ani si sunt inca in strainatate!cum trebuie sa procedez,platesc amenda? [quot] (vezi toată discuția)
Carte de identitate expirata, calatorie in ue soringoldenkid soringoldenkid Buna seara ma numesc Sorin si as dori sa ma lamuriti intr-o problema........pe 27 ianuarie imi expira CI dar problema e ca eu sunt in Italia si pot veni acas ... (vezi toată discuția)
Acte pierdute, refacere din strainatate Muraras_1 Muraras_1 Prima data vreau sa doresc tuturor un An nou fericit si multa sanatate. Problema mea este urmatoarea: nu mai am nici un act care sa dovedeasca identitatea ... (vezi toată discuția)