avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Masina luata in comodat , pot declara impozitul la ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Masina luata in comodat , pot declara impozitul la mine?

Vreau sa cumpar o masina mai veche .Taxa de mediu este foarte mare insa are toate taxele,asigurare, vignita platite pana in 2015. Proprietarul a spus ca nu doreste decat ca impozitul sa nu mai apara pe adresa lui, nu il intereseaza sub ce forma iau masina.
Prin contract de comodat pot transfera impozitul pe adresa mea, insa proprietar sa ramana tot dansul?
Exista alta forma de contract prin care pot face acest lucru?
Ultima modificare: Marți, 11 Noiembrie 2014
keylin, utilizator
Cel mai recent răspuns: keylin , utilizator 16:09, 12 Noiembrie 2014
Nu exista o astfel de forma de transfer a obligatiei de plata. Prin lege (nu vointa cetatenilor) obligatia de plata a impozitului pentru un bun mobiliar sau imobiliar cade in sarcina proprietarului. Exista cateva exceptii de la aceasta regula dar nu va incadrati aici (de ex. cand impozitul este platit de chirias si nu de proprietar in cazul imobilelor date de stat in chirie ).
O varianta (utopica) ar fi "vanzarea" si inmatricularea in Bulgaria de exemplu. D-na Rovana Plumb in persoana ne-a oferit aceasta solutie fiscala :D
Impozitul este datorat de proprietarul din acte.
Nu se poate ceea ce vreti.
Multumesc frumos pentru raspunsuri.O zi frumoasa va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are un chirias? andreea-andy andreea-andy buna seara!am o nelamurire,anume drepturile unui chirias fara contract.in prezent stau intr un apartament in chirie,iar proprietara intra des in lipsa mea in ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament - contract de inchiriere si proces verbal de predare - primire Simona_Elisa1984 Simona_Elisa1984 Buna ziua.Am nevoie de cateva sfaturi, in legatura cu inchirierea unui apartament. Am locuit intr-o garsoniera inchiriata de la inceputul lunii noiembrie 2011 ... (vezi toată discuția)
Neînțelegeri Denisulica Denisulica Bună seara! Vă rog frumos să mă sfătuiți, dacă este cu puțință, cum aș putea proceda in următoarea problemă: am un contract de ... (vezi toată discuția)