buna,sunt din R.Moldova..am avut 2 permise de conducere md shi ro,resedinta in Iasi,in luna iulie am fost oprit in Tirgu-Neamt pentru viteza excesiva in localitate,mi-a fost suspendat permisul moldovenesc pe 3 luni,eu il detineam pe cel romanesc,exact peste 1 luna in loc.petea satu mare politia de frontiera imi cere permisul in vama,imi face un act de ridicare a permisul ro,tot ei mi-au zis ca mi-l vor trimite la Iasi unde am viza de resedinta,am mers dupa 3 luni de suspendare la Iasi shi mi-au zis ca am deschis dosar penal si treb sa merg la satu mare sau in vama acolo sa ma lamuresc,amenda si suspendare pe 3 luni era pe permis moldovenesc,eu am preschimbat permisul moldovenesc in romanesc cind am obtinut cetatenia Romaniei,cel md mi-a venit prin posta acasa in R.Moldova..nu stiam ca nu trebuie sa posed 2 permise,nu am condus pe traseu doar in vama stand in coloana miscam masina cite putin,atunci mi-a fost cerut permisul,nici ei nu puteau intelege,apoi eu am inteles ca defapt am fost suspendat pe numele meu nu pe un permis anume,au trecut deja 3-4 luni…ce trebuie sa fac,nu am ideie plus a asta sunt in R.Moldova,nu pot merge tocmai la satu mare,care e pedeapsa maxima si minima,e posibil de trecut din penal in contraventional?cit timp va dura pina imi voi recupera permisul romanesc,cel moldovenesc nu mai am nevoie de el..multumesc anticipat
art.335 ncp (2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.