introducerea tva la incasare e cea mai mare escrocherie fiscala vazuta in romania din 90 incoace.
.....................................................
si n-a mai OPTAT nimeni. NIMENI!!!
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Guvernul nu are interes ca ei sa voteze.
Nu este evident?
E ca si cum si-ar invita adversarul ca castige alegerile.
Procedura de vot trebuie sa se desfasoare conform legii iar Guvernul nu are voie sa schimbe regulile, nu este lasat de lege.
In strainatate in 2014 in primul tur au votat un numar de 161.054 alegatori in cele 294 de sectii din strainatate, cei mai multi votanti fiind in Italia, Spania si Republica Moldova, a anuntat, luni, Biroul Electoral Central (BEC).
Cel mai mare numar de votanti in strainatate s-a inregistrat in turul al doilea al alegerilor prezidentiale din 2009, cand au votat 147.754 de cetateni romani. Precedentul record de participare se inregistrase in primul tur al prezidentialelor din acelasi an - peste 94.000.
Asadar acum au votat mai multi decat oricand in istoria Romaniei.
Iar prin masurile de a suplimenta numarul de cabine, de stamplie, de personal, descarcarea formularului de pe net..., se asigura conditii pentru ca in cele 14 ore, duminica, sa voteze chiar mai multi decat in primul tur.
Dar chiar daca ar vota de 2 ori mai multi romani din afara tarii, adica peste 300 mii oameni, acestia ar reprezenta maxim 3% din toatalul celor care voteaza atat in tara cat si in afara.
Daca presupunem ca 2/3 din cei 300 mii din afara, vor vota cu Iohannis si umai 1/3 cu Ponta, scorul general ar putea fi influientat pozitiv cu 2% pentru Iohannis si cu 1% pentru Ponta. Adica un avantaj pentru Iohannis de doar 1%.
Acest 1% ar putea fi foarte mult daca cei doi ar obtine in tara procente apropiate de 50% adica un 49,5% la 50,5%. Dar cum diferenta in tara va fi de 7-10%, adica 54% la 46%, cei 1% din diaspora nu ar schimba cu nimic rezulatatul alegerilor. In acest sens s-a pronunata si se mai poate pronunat si CCR-ul, daca va amintiti, atunci cand cineva a solicitat anularea alegerilor.
Asa ca Guvernul nu are intreresul ca sa puna piedica oamenilor sa participe la alegeri, ci are interesul sa asigure conditii cat mai bune, sa voteze cat mai multi si sa nu existe motive de punere in discutie a anularii alegerilor asa cum vor unii.
Deci adversarul (indiferent care este) nu poate castiga alegerile bazandu-se doar pe votul celor din diaspora acum, asa cum s-a intamplat in 2009 cand a fost un scor foarte strans.
Dar daca duminica, exagerand un pic, cei doi vor fi la diferenta de sub 1%, sunt deacord sa se conteste, sa se reia votul...