avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTESTATIE LA DECIZIA DE CONCEDIERE COLECTIVA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTESTATIE LA DECIZIA DE CONCEDIERE COLECTIVA

m
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2009
danutakandel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:21, 1 Iunie 2009
Nu sunt jurist, nu ma pricep daca este formulata bine sau nu. Dar daca au primit-o la Tribunal inseamna ca a fost buna.
Va spun insa ca trebuie sa consultati un avocat, mai ales pentru chestia cu inlocuirea filelor din carnetul de munca. Aici au o vina si cei de la ITM (daca acolo a stat carnetul de munca).
Mult succes!
cum ar fi trebuit sa se inregistreze corect in cartea de munca ? (se poate uneori gresi ...e omeneste )
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2009
danutakandel, utilizator
Mergeti la ITM cu carnetul de munca sa va explice ei ce si cum au inregistrat in el.
Sa va arate documentele in baza carora au facut inregistrari si sa le aratati si dvs. pe cele pe care le aveti.
multumesc mult
Concedierea dispusă în baza art. 65 din Codul muncii pentru motive care nu ţin de persoana salariatului trebuie să îndeplinească două condiţii de fond: cauza concedierii să constea în desfiinţarea postului ocupat de salariat existenţa unei cauze efective, reale şi serioase.

Prin urmare, contestatia dvs are sanse de castig numai daca dovediti in instanta ca desfiintarea postului nu are la baza o cauza efectiva, reala si serioasa.
Cred ca era mai bine daca ati fi apelat la un avocat in redactarea cererii dvs....
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala sau colectiva y0sunt y0sunt Buna. Am si eu o nelamurire. La locul meu de munca se fac restructurari. In intreprindere eu si o alta persoana ne ocupam de accidente( auto, victime), eu ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului marian73 marian73 Postul meu sa desfiintat avind contract pe perioada nedeterminata dinduma in preaviz si colegiilor mei cu perioada determinata sa le prelungeasca contractele ... (vezi toată discuția)
Angajat santajat sa semneze reducerea salariului mihaipavel mihaipavel Mi s-a impus sa semnez un act aditional cu reducerea salariului la jumatate, si deoarece nu am acceptat m-au anuntat ca voi fi concediat prin desfiintarea ... (vezi toată discuția)