avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot face rost personal de cartea de munca sau doar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot face rost personal de cartea de munca sau doar "seful"?

buna ziua!

as avea si eu o intrebare legata de cartea de munca.
in 2007 dupa somaj am incheiat contract de munca cu firma la care lucrez.
pana mai anul trecut inca nu se facusera carti de munca.
anul asta am inteles ca s-au facut (tiparit).
problema este urmatoarea: eu vreau carte de munca iar "seful" zice ca nu are bani sa ia la toti angajatii, eu vreau sa o ia eu, numai pt mine si sa mi-o platesc aparte. se poate asa ceva? sau ar trebui "seful" sa ia pt toti angajatii?

multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 10:12, 30 Mai 2009
Nu puteti sa o cumparati dvs in nume personal, trebuie sa mearga un imputernicit al unitatii cu o adresa semnata si stampilata la Directia de munca de unde se cumpara.
dar puteti sa ii dati dvs banii pentru ea , daca vreti, nu costa in nici un caz mai mult de 10 lei (noi), daca zice ca n-area bani.
dar ar putea numai pt mine, nu?
nu il ia la puricat daca are sau nu pt toti angajatii,nu?
Bineinteles ca poate doar pentru dvs. Nu il purica nimeni.
si daca i-as cere eu sa imi faca o procura de mana semnata si stampilata de el, as putea sa merg eu sa mi-o ridic?
ca decat sa astept dupa el, cred ca cu draga inima imi da doar ca sa scape de mine...:))
...probabil...
dar oricum, se poate asa?

multumesc mult pt raspunsuri!
Se poate. Face o scrisoare catre Directia de Munca, prin care solicita un carnet de munca pentru ... (numele dvs.), aceasta scrisoare se vizeaza de ITM si cu ea (si cu banii) va duceti la Directia muncii si luati carnetul de munca.

Alte discuții în legătură

Cartea de munca Katze Katze Lucrez la o firma de 1 an si jumatate cu contract de munca, inregistrat la ITM Bucuresti, dar nici pana in acest moment cei de la personal nu mi-au facut carte ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, As avea o problema si anume:Lucrez la o firma de calculatoare din 15 august 2008,astazi am fost la ITM pt a lua o copie dupa cartea de munca.Si am ... (vezi toată discuția)
Recuperare carte de munca valymylove valymylove Buna seara ...am si eu o problema ..patronul firmei unde am lucrat a venit acum un an in firma foarte suparat si ne-a pus sa ne scriem demisiile toti ... (vezi toată discuția)