avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot face rost personal de cartea de munca sau doar ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot face rost personal de cartea de munca sau doar "seful"?

buna ziua!

as avea si eu o intrebare legata de cartea de munca.
in 2007 dupa somaj am incheiat contract de munca cu firma la care lucrez.
pana mai anul trecut inca nu se facusera carti de munca.
anul asta am inteles ca s-au facut (tiparit).
problema este urmatoarea: eu vreau carte de munca iar "seful" zice ca nu are bani sa ia la toti angajatii, eu vreau sa o ia eu, numai pt mine si sa mi-o platesc aparte. se poate asa ceva? sau ar trebui "seful" sa ia pt toti angajatii?

multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 10:12, 30 Mai 2009
intrebam de acea taxa pe luna deoarece a venit si aceea in discutie si asta am inteles ca d-aia nu cumpara carti de munca deoarece trebuie sa le plateasca si sa mai dea si o taxa pe luna si de-aceea intrebam.

dar daca nu mai sunt obligatorii cartile de munca asta e altceva atunci probabil nu mai imi trebuie.
ma gandeam ca daca ar fi sa fac un imprumut la banca sau alte asemenea mi se va solicita cartea de munca adica copie..si eu cum nu am efectiv si nu am avut niciodata pana acuma carte de munca ma gandeam sa-mi fac odata si sa scap de chestia asta.
adica ma gandeam ca inca e obligatoriu a se avea carte de munca.

va multumesc frumos!
hopeless,
desi la un moment dat se va renunta la cartiel de munca, ele sunt inca obligatorii, asa zice legea

e adevarat ca bancile solicita de regula copia cartii de munca, dar este posibil sa duci si alte documente din care sa vada istoricul tau de munca (adevreinte, fise fiscale, stagiu de cotizare la pensii..),
la fel e posibil sa dai peste banci care se tin cu disperare sa vada cartea de munca..

nu trebuie sa renunti la a iti face carte de munca, nu e asa greu sa rezolvi cum poate ti s-a parut din discutiile de aici

eu ma interb daca este sigur ca ai contract de munca inregistrat la ITM, pentru ca nu stiu de ce se fereste angajatorul tau sa cumpere aceste carti, care nu implica decat f putini bani (pe care pana la urma, desi nu e corect, ii poate da fiecare) si nici prea mult efort..
presupun ca are o persona in firma autorizata sa faca inscrieri in carti de munca, acea persoana stie aceste proceduri foarte bine, ai vorbit cu ea/el? La aceasta persoan va trebui sa duci ulterior cartea sa iti faca inregistrarile in ea.
(daca cumva cartiele de munca din firma se tin la ITM, atunci va trebui sa vorbesti inati si inati la ITM, pentru ca ei sunt cei cae trebuie sa se ocupe de cumpararea cartii.)

succes :)

multumesc frumos.contract de munca am deoarece chiar eu am alergat pe la ITM sa mi-l inregistreze si toate cele si oricum exemplarul rosu e la mineplus de asta am avut si o angajare mai speciala ca sa zic asa pe legea 76/2002iar timp de un an cat s-a dat acea indemnizatie de la stat eu am cam alergat cu actele de la firma sa le depunnu e asta. nu stiu. probabil nu vrea sa se mai complice eu stiu??!!nu ca vreau sa il vait dar a cam dat chix cu vreo 2 comtabili care il bgasera rau de tot in gaura.ma rog asta e alta treaba.o sa vad de luni ce pot sa fac.deoarece eu am mai fost de vreo 2 ori prin 2007 - 2008 si cei cu cartile de munca au zis ca dom'le nu se poate numai pt mine carte de munca, trebuie la toti angajatii din firma si normal ca "seful" nu s-ar mai complica asa de mult.sa vedem acuma ce o sa rezolv.multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca Katze Katze Lucrez la o firma de 1 an si jumatate cu contract de munca, inregistrat la ITM Bucuresti, dar nici pana in acest moment cei de la personal nu mi-au facut carte ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, As avea o problema si anume:Lucrez la o firma de calculatoare din 15 august 2008,astazi am fost la ITM pt a lua o copie dupa cartea de munca.Si am ... (vezi toată discuția)
Recuperare carte de munca valymylove valymylove Buna seara ...am si eu o problema ..patronul firmei unde am lucrat a venit acum un an in firma foarte suparat si ne-a pus sa ne scriem demisiile toti ... (vezi toată discuția)