Va rog mult daca ma puteti ajuta in urmatoarele situatii:
-sunt angajat(part-time 4 ore la fiecare) la 2 firme diferite,dar pe acelasi post(manipulant)una dintre firme este pe numele patroanei(angajat de 4 ani),iar cealalta este pe numele sotului patroanei(angajat de 2,6 ani)(cele 2 firme sunt asociate intre ele de 1,5ani)
-in fisa postului meu(maniulant) nu scrie nimic in legatura ca trebuie sa montez ceea ce este de montat,macinat,repararea produselor,reclamatii clienti,etc in schimb sotul patroanei imi impune sa montez,macin,etc(asta face de 3 ani,amenintandu-ma ca ma concediaza daca nu';martori sunt si colegi de lucru cat si alti angajati ale altor firme)
-la firma patroanei mi sa comunicat verbal daca doresc bonuri de masa de 2 ani de zile,eu acceptând,dar sotul patroanei timp de 2 ani de zile nu mi le da si imi impune sa semnez ca le primesc(iarasi amenintandu-ma ca daca nu imi convine pot sa plec)
-tot sotul patroanei când trebuie sa ma plateasca(salariu 1100net la ambele firme,iar in acte minimul pe economie la fiecare firma)imi da in mana 800 lei iar restul imi da bonuri de masa adica inca 300 lei(bonuri pe care le primesc nu sunt pe numele meu,ci a colegilor asa face la toti angajati)
-l-am rugat verbal pe sotul patroanei mele sa imi treaca pe C.I.M cat castig cu adevarat adica 1100 net,,acesta refuzandu-ma
-iar 2 dintre fete sunt obligate sa faca cu pana la 40 ore suplimentare
Specific unde lucrez sunt si camere video se vede ceea ce lucrez!
Ce trebuie sa fac in acest caz!mers la ITM sau in instanta?
Faptul ca dvs semnati pentru primirea acelor bonuri de masa, dovedeste ca le-ati si ridicat. Este aproape imposibil sa demonstrezi contrariu. In ceea ce privesc celelalte probleme, va puteti adresa mai intii catre ITM.
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
da dar eu iau bonurile de masa a colegilor mei asta nu este o dovada?si nu sunt cate ar trebui adica 21,22 cate zile lucratoare are luna,eu primesc 32...am bonurile pe luna in curs...
Abuz al angajatorului
beta88
Vreau sa stiu daca pot face o plangere penala impotriva angajatorului,pentru motivele ca ma obliga sa fac ceea ce nu este in fisa postului meu(amenintandu-ma ... (vezi toată discuția)