Angajatorul meu mi-a dat o instiintare precum in data de 16 decembrie mi se inceteaza C.I.M!
Instiintarea mi-a fost inmanata in data de 17 noiembrie(cu data de 17.11),precum beneficiez de 20 zile lucratoare...etc,motivul este desfintarea postului....
Intre timp eu am luat concediu medical începând cu data de 8decembrie pana pe 17decembrie(inclusiv17)!Am anuntat angajatorul pe 9 decembrie prin SMS ca sunt in concediu medical pana pe 17 decembrie!
Angajatorul in data de 17 noiembrie a angajat pe acelasi post un alt baiat!este legal?(se poate actiona in instanta asta,nefiind un motiv real concedierea mea?)
Când am revenit din concediul medical,acesta mi-a impus sa semnez decizia de concediere(in aceasta decizie scrie ca preavizul de 20 de zile a expirat,conform notificarii nr....din 14.11.2014(el mi-a dat instiintarea in data de 17.11.2014)a expirat in data de 15.12.2014!(in instiintare expira in 16 decembrie)ce trebuie facut plangere la itm sau?!
Acesta imi refuza plata avansului pe care toti ceilalti angajati il primim,motivand ca concediul meu nu este real....ce trebuie facut in acest caz?
Tot angajatorul refuza întoarcerea mea la munca,spunandu-mi ca nu am ce cauta la munca.....ce trebuie facut in acest caz?!
Daca ati fost in concediu medical , atunci preavizul este suspendat potrivit art.75 alin.3 C.mun. Altfel spus, durata peavizului se prelungeste cu durata concediului medical.
In speta, contestati decizia de concediere in termen de 45 de zile de la data primirii la Tribunalul in raza careia aveti domiciliul. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
Motivele contestatiei :
- concedierea nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, intrucat desfiinţarea postului a fost urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post . In acest caz, solicitati instantei sa se adreseze ITM-ului pentru a se comunica ce angajari s-au efectat la acea societate dupa data comuniarii preavizului.
- durata preavizului acordat este mult mai mica decat ceea ce se dispune in art.75 alin.1 C.mun. , avand in vedere ca ati fost in concediu medical.
etc.
Acum am vazut nu are nici nr.de inregistrare al Instiintarii de concediere,nu este fals in acte?!la fel când mi-a dat foaie ce imi servea la concediul medical adica aceea adeverinta precum sunt angajat al firmei,o stiti dumneavostra adeverinta,nici aceea nu avea nr de inregistrare!
pentru ca el nu isi inchide raportul de gestiune in fiecare zi.....
Am filmari video cu angajatorul meu precum el imi refuza sa imi daie avansul,ceilalti colegi primind avansul,el oferindu-mi o suma mai mica de bani,eu refuzând ca,cat doreste el sa imi acorde este prea putin si nu este salariul real cel de pe cartea de munca,eu nu am semnat fluturasul de 2 luni de zile si nici pentru bonurile de masa,am filmare video cu colegul meu de munca precum el este obligat sa semneze pentru bonurile de masa si nu le primeste,ci le-am primit eu,la fel si cu colega de munca am video ca ea este obligata sa semneze pentru bonurile de masa si nu le primeste,acestia motivând faptul ca nu mi-au dat ei nici un bon!eu normal trebuie sa primesc 11 bonuri de masa iar angajatorul imi da 32 de bonuri...pot folosi in instanta probele video?!va multumesc mult!
Nu cred ca veti putea folosi inregistrarile video fara acordul angajatorului.
Conform art. 74 din Codul civil, sub rezerva aplicării dispoziţiilor art. 75, pot fi considerate ca atingeri aduse vieţii private:
......
b) interceptarea fără drept a unei convorbiri private, săvârşită prin orice mijloace tehnice, sau utilizarea, în cunoştinţă de cauză, a unei asemenea interceptări;
c) captarea ori utilizarea imaginii sau a vocii unei persoane aflate într-un spaţiu privat, fără acordul acesteia;
d) difuzarea de imagini care prezintă interioare ale unui spaţiu privat, fără acordul celui care îl ocupă în mod legal;
....