avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa suspend activitatea unui atelier de taiere a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa suspend activitatea unui atelier de taiere a lemnului?

Buna ziua!!

Suntem o familie de pe Valea Trotusului, jud. Bacau, unde se stie prea bine despre activitatiile masive de prelucrarea a lemnului. Locuinta pe care o detinem este mostenire si construita prin anul 1970 de parintii mei. De 13-15 ani avem 2 vecini care au cumparat terenurile de langa locuinta noastra si au amenajat cate un mic gater. La inceput aveau cate o masina pe saptamana la descarcat si prelucrat ceea ce nu ne prea deranja. Anii au trecut, iar activitatea unuia dintre acestia a crescut foarte mult. Acesta si-a amenajat depozitul de busteni fix langa gardul nostru (care bineinteles ca l-a afectat), producand astfel un mare disconfort sonor cat si vibratii ale casei rezultand fisuri la structura casei. Recent, mogulul nostru, si-a instalat un nou uscator de lemn care pentru incalzire foloseste cine stie ce substante care miros foarte puternic (doar 2-3 ore pe zi dupa care foloseste lemne).
Nu mai suportam zgomotul produs de gater, de incarcatorul frontal (un vechi ifron) de drujba. Dimineata la 7 trezirea este data de zgomotul si vibratiile produse de o stiva de busteni care se prabuseste la scoaterea primului lemn dat in productie si nu poti sa mai dormi pana la ora 16:30 cand isi incheie activitatea. Bonus ne mai trezim noaptea cand un sofer grabit isi descarca incarcatura cat mai repede posibil pentru a ajunge la familia lui, prin aruncarea bustenilor pe suprafata de beton. X-(
Apelam aici la sfaturi si indrumari in vedera opriri acestui calvar. Tin sa precizez ca acest mogul are relatii si influente bine infipte cam peste tot.

Va multumim anticipat
Familia "stresata"

Alte discuții în legătură

Functionarea instalaþilor de debitare ºi prelucrare a lemnului janc janc Salut locuiesc la casa si de vreo 5-6 ani am drept vecin o societate care debiteaza lemnul(gater), iar de inca un an mai am unul. Problema cea mare nu este ... (vezi toată discuția)
Contestare autorizatie de functionare. Marian V Marian V Buna ziua. Un vecin si-a facut un depozit de lemne la aprox 15m de casa mea si taie cu drujba si sparge lemne in aer liber, desi in Ord.M.S Nr 114/2014, cap ... (vezi toată discuția)
Creez materiale audio-video a căror realizare produce, uneori, destul de mult zgomot, iar vecinii m-au reclamat la poliție. care e programul de liniște la bloc? MattBiker MattBiker Buna ziua! In primul rand, m-ar interesa care este intervalul (programul) de liniste pe care trebuie sa il respect ca locatar intr-un bloc. In al doilea ... (vezi toată discuția)