avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce se mai poate face - poprire pe cont
Discuție deschisă în Executare silită

Ce se mai poate face - poprire pe cont

Buna seara ! Dragii mei acum va scriu cazul dramatic al unei persoane pe care si eu l-a randul meu am ajutat-o cum am putut si daca mi-ati putea da ceva raspunsuri , v-as multumi din suflet ! Un om este alungat din casa , casa era a ei de la parinti , omul a muncit si el acolo 20 de ani , a avut si cate 2 joburi , a bagat si el mostenirea de la parintii lui tot in casa ei . Dupa 20 de ani omul este pe drumuri , eu l-am ajutat sa isi gaseasca un serviciu si azi stupoare dupa 6 ani de cand el este pe drumuri si ea cu altul bine mersi acasa ,a bagat cardul sa isi scoata si el salariul si stupoare , Raiffeissen i-a blocat cardul ,avea un imprumut la care el platea lunar 150 ron la BRD,dar de cand este pe drumuri el nu a mai platit cei 150 ron, iar ea care a ramas si se foloseste de ce s-a cumparat pe acel credit nu a binevoit sa plateasca nici macar un leut .Pe credit erau trecuti amandoi ,el era primul , sunt separati de 7 ani dar nu divortati . Este corect sa nu il instiinteze nimeni si sa se trezeasca ca are blocat totul de un executor judecatoresc ?? De ce nu s-a dus sa ii ia porcul , vaca , etc De ce sa le traga numai el si ea huzureste ! Omul a facut preinfarct , este intr-o stare grava ! Ajutati-ma va rog cu raspunsuri , cum il pot ajuta cu ceva ???Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 08:34, 15 Noiembrie 2014
Din pacate, si cu parere de rau, nu prea aveti ce face. Banca se indestuleaza de unde este mai simplu. Acel imprumut este titlu executoru si cum au intrat banii, isi recupereaza banii acordati cu titlu de imprumut. Faptul ca l-ati ajutat, este laudabil, dar trebuia sa se adreseze instantei in vederea clarificarii situatiei.
Sa divorteze si sa isi ceara dreptul de creanta pe care il are asupra casei ei.
In privinta imprumutului, de cand nu a mai fost platit ?
Ultima modificare: Joi, 13 Noiembrie 2014
gi-jane2, moderator
Imprumutul a fost facut in aprilie 2006 (5000 ron) , pe 5 ani , a fost platit de el pana in 2008 , cate 150 ron lunar. In vara lui 2008 , ea si-a adus amantul acasa iar amaratul asta de care va vorbesc a plecat in lume cu hainele de pe el nimic altceva.Atunci Brd-ul de ce nu a mers acasa sa o someze pe ea , daca el nu m-ai era , si ea era trecuta in contractul de credit sau sa ii ia tot ce cumparase pe acei bani?Din 2008 nu s-a mai platit lunar cei 150 de ron , ea a beneficiat ,dar a stat ca o [editat] , si acum dupa 6 ani un domn numit EXECUTOR JUDECATORESC ,bot in bot cu o firma de recuperare IFN ,a reusit sa il aduca pe nefericitul asta pe patul spitalului.Oare dupa 6 ani datoria asta nu este deja demult prescrisa ?Cum a reusit domnul executor sa castige acest dosar in instanta ?De ce de pe 8 septembrie 2014 i s-a blocat contul abia acum?salariu a avut si in octombrie ! sa nu vada in termen de 15 zile ,ca sa m-ai poata face contestatie ?De ce nu a fost anuntat in nici un fel ?Cum a socotit instanta , ca daca a imprumutat 5000 ron , aplatit din ei 3500 ron si acum m-ai are de platit 8000 de ron .[editat]
Ultima modificare: Joi, 13 Noiembrie 2014
gi-jane2, moderator
Stimata doamna,
Inteleg nemultumirea dvs fata de sistem, insa faptul ca va stresati/consumati atat de tare pentru ceva ce deja s-a intamplat nu schimba datele problemei si nici nu o rezolva.
Pana la urma, avem exact sistemul si conducatorii pe care ii meritam :-( ... trist dar adevarat.
Dupa cum va scriam azi dimineata, singura posibila sansa de scapare ar fi contestatia la executare - daca vi se va accepta si daca doriti sa o formulati/depuneti in termenul legal.
In caz contrar, domnul cu pricina se va alatura celorlate cateva zeci de mii de persoane executate silit pentru diverse (amenzi, credite, roviniete, etc) chiar daca in cazul de fata atuurile sunt de partea dansului .
Multumesc.
Nu trebuia să plece din casă până nu se clarifică situația acelui credit și a investițiile pe care le-a făcut în acea gospodărie.

Pe de altă parte, de unde era să știe BRD că unul dintre soți e pe drumuri, atâta timp cât ambii au semnat acel contract? E normal ca banca să își recupereze banii de la oricare dintre ei, atâta timp cât ambii au semnat contractul.
De ce considerați că ar fi trebuit ca banca să facă verificări la domiciliul debitorilor pentru a vedea de la care dintre cei doi să recupereze banii?

De regulă, ar fi bine ca oamenii să fie responsabili atunci când iau anumite decizii - semnează un contract de credit, pleacă de acasă, etc.
Toate aceste decizii au anumite efecte la care nu se gândesc, iar la urmă se plâng...

De fapt ceea ce li se întâmplă sunt doar efectele deciziilor lor, chiar dacă li se par nedreptăți.
Nedrepte și iraționale de multe ori sunt de fapt deciziile pe care le iau fără să se gândească și nu efectele acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot scapa de un credit mostenit? ViolettaR ViolettaR Tatal meu a facut un imprumut la BRD si un card de cumparaturi (extindere pe cardul de salariu) la Bancpost. Acum 1 luna a decedat si atunci au inceput ... (vezi toată discuția)
Provident - imprumut facut pe numele altei persoane udrzone udrzone Buna Seara . Am nevoie de parerea unui avocat inainte sa fac un gest necugetat . Astazi primesc acasa o instiintare de la provident , ca as avea de plata ... (vezi toată discuția)
Recuperatori mikaela8 mikaela8 am incheiat o intelegere cu KRUG in 2013 datorita unui credit bancar cesionat catre ei, kruk. nu am facut la vremea respectiva nici un fel de contestatie. iar ... (vezi toată discuția)