avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Provident - imprumut facut pe numele altei persoane
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Provident - imprumut facut pe numele altei persoane

Buna Seara .
Am nevoie de parerea unui avocat inainte sa fac un gest necugetat .
Astazi primesc acasa o instiintare de la provident , ca as avea de plata 4500 ron . (nu eu )
Ma interesez , bunica mea , are locuieste la tara , alta adresa . (unde stam noi acum in casa din bucuresti , proprietara este tot ea) . Bunn.

Ea (bunica) a lasat la o vecina cu care se cunoaste o copie de pe buletin , pentru ai ridica lunar talonul de pensie de la postas . Bunn ...
Am aflat recent ca , fiica vecinei , a facut un imprumut la provident cu acea copie de pe buletin... (2500 ron) - suma s-a majorat ajungand astazi la 4500 ron .
Noi/Nunica mea nu aveam fabar despre asa ceva, am aflat in momentul cand a venit instiintarea acasa .
A venit , a discutat cu vecina (noi nu ne-am bagat) fiind femeie in varsta , evident ca a pacalit-o ca , achita de atunci in colo... (evident ca nu a platit nimic)

Astazi , a venit si instiintarea ca se va oprii lunar bani din pensia bunicii mele , pana la achitarea creditului .
Am anuntat-o pe bunica , a vorbit la telefon cu inculpata si surpriza MARE !!! NU RECUNOASTE NIMIC . PARCA A UITAT BRUSC ! E NU ARE , E NU A FACUT , IA SI PLATESTE... ETC .

Acum exista 2 variante , daca pot sa dau in judecata persoana respectiva , si daca da prin ce motiv . sau sa ma duc sa o strang de gat . (nu as vrea sa ajung pana acolo).

Trebuie sa precizez , ca nimeni din familia noastra , nu a semnat acel contract , sau alt ceva....
Am aflat ca aceasta persoana , mai are un imprumut la provident pe numele ei , si unul pe numele mamei ei . Niciunul platit .
@ ca sa mai precizez , ca are si un contract la UPC , pe numele ei cu adresa noastra... facturile ei , vin la noi , instiintarile de plata vin la noi !
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 05:02, 21 Iulie 2016
Buna seara,
Daca nu a semnat nici un document, atunci sesizati Politia. Sunt in culpa atat fiica vecinei cat si angajatul Provident.
Florin Cioca a scris:

Buna seara,
Daca nu a semnat nici un document, atunci sesizati Politia. Sunt in culpa atat fiica vecinei cat si angajatul Provident.

multumesc pentru raspuns , dar ma tem ca este cuvantul nostru contra cuvantul lor .
Cum demonstram ca nu este semnatura bunicii , pe acel contract?

Exista metode de a demonstra ca semnatura nu apartine. In acest sens se poate face expertiza. Consider ca se impune plangere penala asa cum a sfatuit si domnul Cioca.
am uitat sa precizez ca plicul este de la un executor .
Din cate am inteles ar trebuii sa fac contestatie in 15 zile..
Executorul a trimis toate documentele de executare? Investire cu formula executorie, contract de imprumut?
Pana nu se studiaza documentele primite e greu sa rezolvati problema.

Alte discuții în legătură

Imprumut ifn fals tmsc tmsc Buna ziua. Am o problema putin mai complicata in legatura cu un asa-zis imprumut la Provident. Acum vreo 2 saptamani m-am trezit acasa cu un plic de la o ... (vezi toată discuția)
Furt la provident, recuperare imprumut de catre firma tum5200 tum5200 O fosta prietena de-a mea a facut contract in numele meu cu semnatura mea,la provident si ea a luat banii,ea este angajata provident,a fost data afara de sefa ... (vezi toată discuția)
As avea si eu nevoie de o lamurire. chatte chatte Buna ziua! As avea si eu nevoie de o lamurire in legatura cu o problema a tatalui meu. Problema este urmatoarea: acum vreo 3-5 ani maxim, tatal meu a facut ... (vezi toată discuția)