avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Lichidare sc-srl
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Lichidare sc-srl

Cum procedez daca vreau sa inchid un srl si am venituri din despagubiri(am incasat ultima transa)? Trebuie sa distribui dividende?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 19:20, 29 Noiembrie 2014
Lichidarea unei societati comerciale se face doar de un lichidator. Iesirile de bani din firma in contextul existentei unor datorii se poate dovedi a fi "problematica".
Luati legatura cu o societate specializata, veti primi si sfaturile necesare dupa ce se uita si pe o balanta..
Cred ca lichidarea este posibila si fara lichidator atunci cand exista acord pentru impartirea bunurilor societatii.
Nu prea se poate doamna, pentru ca la o lichidare nu se imparte doar activul, se lichideaza si pasivul, pasiv asupra dimensiunii caruia trebuie sa se pronunte o entitate abilitata.
Asa ma inteleg si eu cu asociatul sa impartim amiabil un imobil de 200.000 lei daca datoriile sunt de 400.000 lei si alea "neinregistrate" in contabilitate decat partial....
Sa intelegem ca dvs considerati ca o firma se poate inchide doar printr-un lichidator?

Daca raspunsul este DA, permiteti-mi sa am o opinie diferita de a dvs. Nu de alta dar am vazut mai multe cazuri in care nu a fost implicat vreun lichidator.

Cu toate acestea nu exclud nici varianta dvs in conditiile in care ne aratati si o baza legala care sa sustina opinia dvs.
Aveti dreptate. Daca exista un acord intre parti, acest lucru e consemnat iar legea nu interzice. Daca nu exista acord, legea impune.

Alte discuții în legătură

Inchidere srl ioni69 ioni69 Buna Dimineata, Revin cu o intrebare, pentru ca iarasi primesc informatii conflictuale. Care este procedura de inchidere a unui SRL? SRL-ul nu are datorii, ... (vezi toată discuția)
Raport si bilant de lichidare babaangi babaangi Buna ziua! Am o firma de 1 an, care nu a avut activitate (totul este pe zero). Am inceput procedurile de lichidare si radiere. Nu am lichidator. Pana acum am ... (vezi toată discuția)