avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchidere SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchidere SRL

Buna Dimineata,

Revin cu o intrebare, pentru ca iarasi primesc informatii conflictuale. Care este procedura de inchidere a unui SRL? SRL-ul nu are datorii, acum este cu activitatea suspendata. Contabilul meu sustine ca este scump (peste 3000 RON) pentru ca legea cere prezenta unui lichidator. Pe cand, la registrul comertului, mi s-a explicat ca daca controlul de la finante nu gaseste datorii (sau cam asa ceva) atunci nu este nevoie de un lichidator - si costurile totale de inchidere ar fi in jur de 500 RON. Sincer sa fiu nu-mi sunt clare nici una dintre variante.
A mai inchis cineva recent un SRL in aceeasi sitautie? Stie cineva care este procedura exacta? Multumesc anticipat.

Cristian
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 09:33, 7 Ianuarie 2009
nu am facut "operatia" in ultimul timp, dar contabilul se gandeste sa se "autointituleze" lichidator si atunci este lesne de inteles de ce vrea 3000 lei :stunned:
este mai bine sa va adresati direct registrului si ei sunt in masura sa va lamureasca care sunt ULTIMELE reguli ale "jocului"
succes.
M-am interesat si eu azi de acelasi lucru. E corect ce vi s-a spus la Registrul Comertului, nu e nevoie de lichidator, si costa in jur de 400-500 de lei.
Exista doua moduri de dizolvare: simpla sau cu lichidare simultana. Numai cea din urma nu presupune lichidator, insa este absolut necesar ca asociatii (daca sunt mai multi) sa cada de acord asupra modului de lichidare a pasivului si activului. Inclusiv in cazul in care e asociat unic, hotararea de dizolvare trebuie sa cuprinda detaliat pasivele cu modul lor de stingere, de exemplu sursa de plata a unei datorii, plus modul de impartire a activelor daca sunt mai multi asociati.

Formalitatile si actele necesare sunt detaliate in ghidul ONRC: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere societate inactiva - modalitati Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua ! Am o societate fara activitate, am suspendat activitatea acum 3 ani aproximativ , stiu ca perioada de desuspendare a activitatii este de 3 ani, ... (vezi toată discuția)
Procedura de dizolvare - lichidare societate cu asociat unic marian_p marian_p Salutare tururor, Va rog, daca se poate sa lamuriti pe cat este posibil urmatoarele aspecte ivite intr-o societate SRL cu asociat unic. Societatea a fost ... (vezi toată discuția)
Dizolvare sau radiere srl tory74 tory74 as vrea sa inchid un srl la registrul comertului cu restante de 28000 lei cum se procedeaza sau ce acte imi trebuie mentionez ca srl ul e suspendat de un an (vezi toată discuția)