avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare cazier la pedeapsa de 1 an cu executare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare cazier la pedeapsa de 1 an cu executare

In anul 2004 am fost condamnat la o pedeapsa de 1 an de inchisoare cu executare ! As dorii sa aflu dak mai apare in cazierul judiciar ceva dupa atata timp ? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:50, 13 Noiembrie 2014
Ar trebui sa fi intervenit reabilitarea de drept, de mult. Verificati-va cazierul.
M-am interesat daca trebuie sa imi fac reabilitarea si un avocat mi-a spus ca la pedepsele pana intr-un an inclusiv un an reabilitarea se face de la sine ! Dar dupa ce intervine aceasta reabilitare nu mai apare nimic in cazier ? Acest lucru m-ar interesa ! multumesc
Efectele reabilitarii:
Principalul efect este redobandirea drepturilor cetatenesti care au fost interzise condamnatului prin hotararea de condamnare. Vor inceta de asemenea, decaderile, interdictiile si incapacitatile care rezulta din condamnare, scopul urmarit de lege prin introducerea acestei institutii fiind reintegrarea sociala completa a fostului infractor. Inscrierea in cazierul judiciar va fi stearsa ca urmare a acordarii reabilitarii, iar condamnarea respectiva nu mai poate atrage retinerea starii de recidiva si nici nu mai poate impiedica aplicarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in cazul comiterii unei noi infractiuni.
A operat reabilitarea de drept.
Intai, trebuie sa va scoateti cazierul sa vedeti daca s-a operat modificarea.

Alte discuții în legătură

Fosti detinuti, oameni fara viitor roibu001 roibu001 Am fost judecat,condamnat pentru furt in anul 2011 fapta savarsita in minorat,executarea pedepsei in minorat. Acum am cazier ...si acum numa prea pot angaja ... (vezi toată discuția)
Poate deveni mediator un condamnat penal? spown1972 spown1972 Vad din ce in ce mai multe cazuri (dintre care cel mai recent cazul unui fost judecator) de avocati care isi pot exercita profesia fiind condamnati printr-o ... (vezi toată discuția)