avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligatie de plata prescrisa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligatie de plata prescrisa?

Buna ziua. Doresc sa intreb daca mai sunt obligat azi in 2014 la plata unui contract la telefonie mobila, daca contractul a fost semnat in 2004, pe o perioada de 2 ani(durata contractului). Mentionez ca sa efectuat plati de catre debitor pana in decembrie 2004. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:27, 13 Noiembrie 2014
a intervenit prescriptia extinctiva, nu mai trebuie sa platiti nimic.
Daca v-au fost trimise periodic notificari de plata, legal intocmite iar d-voastra figurati cu sold in baza de date, nu prea puteti considera ca ati platit.
Sunt societati care renunta la soldul de incasat pentru ca nu renteaza sa angajeze armate de avocati ca sa recupereze sume infime, dar nici clientul lor n-o sa mai fiti in veci.
Va multumesc si inteleg ca daca voi fi actionat in instanta voi face o contestatie la executare in care invoc prescriptia extinctiva.
Datorie aveti, nu puteti fi obligat la plata, asta e cu prescripta asta.
Nu veti ajunge sa fiti executat silit, deci nu se pune problema unei contestatii. daca va actioneaza in judecata, veti depune intampinare prin care sa solicitati respingerea actiunii, dreptul lor fiind prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card credit neplatit promocris promocris Buna ziua . Situatia mea se prezinta astfel: In anul 2008 am contractat un card de credit pentru care am platit pana la sfarsitul anului 2011, dupa care am ... (vezi toată discuția)
Abonament neplatit Filip441 Filip441 Buna seara, as vrea sa stiu ce se poate intampla daca am o datorie la vodafone.. Datoria mea este de 2500 ron. Ei ma pot da in judecata sau ceva? Si cel mai ... (vezi toată discuția)
Confirmare sold furnizori vidiva vidiva buna seara. am primit spre confirmare da la un furnizor un sold al unei facturi din 2004.ce ma surprinde este ca infiecare an am comfirmat soldul si nu au fost ... (vezi toată discuția)