avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Abonament neplatit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Abonament neplatit

Buna seara, as vrea sa stiu ce se poate intampla daca am o datorie la vodafone.. Datoria mea este de 2500 ron. Ei ma pot da in judecata sau ceva? Si cel mai important, ma afecteaza in caz ca vreu sa intru in programul prima casa? Vreu sa precizez ca am aceasta datorie deoarece nu am mai avut posibilitatea sa platesc, nu am vrut sa fac pe "smecherul" si sa le dau "teapa". Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:16, 24 Iulie 2018
Am inteles.. si acum va permiteti sa platiti rate la prima casa..30 de ani ?
Nu cred ca sunteti inregistrat ca rauplatnic, oricum va verifica banca, asta la inceput pana sa apucati sa pregatiti dosarul. Mergeti pana la banca si vedeti.

datoria e veche de cand ? Daca e mai veche de 3 ani si va actioneaza in judecata, invocati prescriptia in intampinare. Daca nu au trecut 3 ani de la data scadenta a facturii, sunteti bun de plata, daca va actioneaza in judecata, veti plati si cheltuieli de judecata si executare.

Ultima modificare: Miercuri, 10 Mai 2017
gi-jane2, moderator
O intrebare! Daca datoria nu e mai veche de 3 ani, dar ma notifica dupa 2 ani jumatate si ma actioneaza in judecata dupa 3 ani, mai pot invoca prescriptia extinctiva?
Termenul de prescriptie este intrerupt de notificare daca va actioneaza in judecata in termen de 6 luni de la comunicarea notificari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperator debite robertsega32 robertsega32 Primim de vreun an si ceva notificari de plata de la o firma de recuperare debite, prin care suntem somati sa platim niste facturi din anul 2004. Problema e ca ... (vezi toată discuția)
Topactoring penalizari incredibile ContSters318935 ContSters318935 Buna ziua ! Vreau si eu putin ajutor din partea cuiva . ieri am primit o instiintare direct de la un agent topfactoring ca am de platit la ei 3400 lei din ... (vezi toată discuția)
Cand si in ce conditii se prescrie o datorie la o firma de recuperare creante? antieos antieos Buna ziua! Am facut prin 2002 un imprumut la [EDITAT] pe numele meu, dar banii au fost utilizati de catre tatal meu, cu conditia ca el va plati ... (vezi toată discuția)