avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa fara autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa fara autorizatie de constructie

Buna ziua,

Am un teren pe care este o casa construita in 2003 fara autorizatie de constructie.
In tot acest timp s-au platit toate taxele anual, ea fiind declarata.
Acum vreau sa o mansardez, dar nu pot pt ca nu are autorizatie de constructie.
Cat dureaza prin judecatorie intreaga procedura pentru obtinerea unei hotarari ca sa pot sa ii fac cadastru si intabulare?
Exista vreo procedura prin primarie prin care sa poata evalua cladirea si sa imi dea autorizatie sa o renovez si sa o extind?

Multumesc
Nu mai puteti obtine autorizatie dupa ce ati ridicat-o. Solicitati instantei dreptul de accesiune , intabulati hotararea care va constatat ca sunttei proprietar si apoi aveti posibilitatea sa obtineti si autorizatie de extindere, mansardare etc .Procesul dureaza cel putin un an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Edificare imobile construite fara autorizatie de constructie ady09 ady09 va rog sa-mi spuneti prevederile legale cu privire la modalitatile de edificare a unui imobil construit fara autorizatie de constructie , cladire construita ... (vezi toată discuția)
Intabulare drept de proprietate- rectificare intabulare fl0rri fl0rri Buna ziua , Vrem sa corectam cadastrul si cartea funciara si sa intabulam corect proprietatea. Am achizionat in Bucuresti o constructie plus teren , prin ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare cand nu am respectat proiectul si am construit si fara autorizatie mihai2063 mihai2063 Buna ziua!Am obtinut o autorizatie de constructie de la primarie cu toate avizele care se cereau in 1992.am construit o casa dar nu am respectat proiectul ... (vezi toată discuția)