avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare intr-o institutie de stat dupa beneficierea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare intr-o institutie de stat dupa beneficierea de OUG 22/2004


buna ziua.am 56 ani,am lucrat 25 ani la sc avioane craiova,am beneficiat in 2009 de oug 22/2004,actualmente sunt pensionata anticipat partial.intrebare: pot sa ma angajez la compania de apa craiova , daca am beneficiat de oug 22/2004 si bine inteles sa renunt la pensie?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consilier juridic 16:50, 13 Noiembrie 2014
Dvs. aveti un venit din pensie anticipat partial, dupa ce semnati CIM, mergeti la casa de pensii si sistati pensia anticipat partial.

La reancadrare in munca la societate comerciala cu capital majoritar de stat, nu mai beneficiati de venit de completare, pentru ca primiti pensie.

Va puteti angaja in baza unui CIM fara probleme la unitatea pe care ati amintit-o mai sus.

Conf. Art. 12^6 din oug 22/2004:
(2) Persoanele prevazute la alin. (1) beneficiaza o singura data de platile compensatorii si de venitul de completare, prevazute de prezenta ordonanta de urgenta.
(4) Nu beneficiaza de venit de completare persoanele prevazute la alin. (1) care se reincadreaza in munca la societatile comerciale cu capital majoritar de stat, de la data reincadrarii.
Ultima modificare: Joi, 13 Noiembrie 2014
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrare dupa aplicarea oug 22/2004 myhay40 myhay40 buna ziua.am 50 ani,am lucrat 30 ani la sc avioane craiova,am beneficiat in 2010 de oug 22/2004,actualmente lucrez in aviatie in strainatate.intrebare: pot fi ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de urgenta ariesanmonica ariesanmonica Lucrez cu norma intreaga la CFR Marfa de 25 de ani avand aici cartea de munca, dar mai am inca un alt loc de munca, acum se fac disponibilizari dupa ... (vezi toată discuția)
Angajare asistat social TANASE ILEANA TANASE ILEANA Buna seara,sunt asistata social (cred ca aceasta este denumirea dupa terminarea perioadei de somaj) de 4 luni(cf. oug .116).Pe parcursul acestei perioade pe ... (vezi toată discuția)