avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pentru taxa de despagubire neplatita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pentru taxa de despagubire neplatita

Buna ziua.

in primavara acestui an, sotia mea s-a dus la ANAF pentru a-si plati taxele, ocazie cu care a aflat ca are o amenda neplatita pentru lipsa rovinieta. I s-a spus ca amenda se refera la anul 2011.

A platit amenda si si-a imaginat ca totul e ok.

Acum 1 saptamana insa primim in cutia de scrisori documentatia unei executari silite, continand executarea, hotararea instantei (!!) si procesul verbal din 2011, comunicandu-ne ca daca nu platim in 1 (una) zi, vom fi executati silit. Dar atentie, comunicarea era antedatata cu peste 1 luna fata de momentul primirii!!

Am sunat la executor si am aflat ca nu conteaza ca am platit amenda, executarea fiind pentru ca n-am platit o taxa de despagubire de 28 euro.

Mentionez ca in nici un moment, din 2011 si pana astazi, nu ni s-a comunicat ca avem vreun proces verbal incheiat, vreo amenda, sau vreo taxa de despagubire de platit. Nu ne-a vizitat nimeni, nu am gasit nimic in cutia de scrisori. Avem acces in cladire monitorizat si in cel mai rau caz curierul putea lasa acte la portar.
In nici un moment nu ni s-a comunicat ca exista vreun proces pe rol si nici ca vom fi executati.

Am studiat problema si am gasit multe discutii, luari de pozitie ale unor avocati fata de acest abuz si am inteles ca prevederea cu taxa de despagubire a fost abrogata acum 2 ani tocmai in urma protestelor si contestatiilor.

Ni s-a spus ca putem face contestatie, dar cum sa facem contestatie cand noi gasim comunicarea in cutia de scrisori la peste 1 luna de cand a fost facuta!?

Am comunicat domnilor executori ca nu suntem de acord cu acest procedeu pe care il consideram abuziv si vom incerca sa-l atacam si ni s-a raspuns ion doi peri ca executarea merge mai departe.

Ce putem face? Multumim!
Cel mai recent răspuns: briadc , utilizator 15:38, 16 Iulie 2015
Buna ziua. Aceasi problema am avut si eu cu rovinieta. In 2011 am luat doua amende ptr rovinieta in aceasi zi la 15 minite diferentanuna de alta . in 2012 am platit 500 de lei amenda fiecare cate 250 de lei, iar in 2013 am primit de la executor instintare ca trebuie sa platesc undeva la 400 de lei. Am platit totul ptr ca blocat contul bancar. Acum in 1 iulie 2015 am gasit in usa o bucatica de hartie ca trebuie sa ma prezint in maxim 3 zile la birou la el a douq zi qm mers la birou iar el din 1 iulie pana in 24 este in concediu de odihna .. Azi ziua de plata merg la banca controlez cardul lipseau 200 de lei iar pe alt cont 49 de euro... Este posibil dupa 4 ani de la amenda si cu o noua lege in care nu se mai plateste despagubire ca acest executor sa faca asa ceva ???
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2015
briadc, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

penalizare compania de autostrazi executare slx slx buna ziua, am primit un plic de la tribunal in legatura cu executare silita pentru neplata tarifului de penalizare pt rovinieta, situatia descrisa si ... (vezi toată discuția)
Tarif despagubire cnadr andyc25 andyc25 Buna ziua, Am primit din partea unui executor judecatoresc o adresa de executare silita prin care sunt instiintata ca am de achitat 28 euro catre CNADR si ... (vezi toată discuția)
Executare silita-28 euro despagubire cnadnr andreiion88 andreiion88 Buna seara, In anul 2011 am primit 2 amenzi din partea cNADNR pentru ca am circulat in 2 zile consecutive peDN6 fara a avea rovinieta. Eu atunci am platit ... (vezi toată discuția)