avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire ccc

buna ziua,va rog frumos sa ma ajutati,iar va deranjez.
trebuie sa ma intorc la lucru in data de 18.11,din ccc,seful mi-a spus ca nu ma mai vrea in echipa.le-am trimis prin posta cererea de revenire cu confirmare,le-am trimis mail uri,ei refuza orice comunicare.nu stiu ce sa fac pe data de 18 ma duc la lucru sau nu?le-am spus ca nu sunt de acord cu demisia,macar sa beneficiez de somaj pana imi gasesc de lucru.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:34, 14 Noiembrie 2014
bineinteles ca veti merge la serviciu. Daca nu mai au nevoie de dvs, n-au decat sa va concedieze.
Este important sa pastrati toate dovezile de comunicare a cererii de revenire la serviciu. Sunt obligati sa va primeasca la serviciu.
In cazul refuzului de a va reprimi la munca dupa terminarea CCC, puteti sesiza ITM-ul si/sau Inspectia Muncii.
In acest sens , Legea 202/2002 prevede :
- art.10 (8) : La incetarea concediului de maternitate, a concediului pentru cresterea copiilor in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu dizabilitati sau a concediului paternal, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca ori la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente, si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

- art. 37
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 3.000 lei la 100.000 lei incalcarea dispozitiilor art. 6 alin. (1), (2), (3) si (4), art. 7 alin. (2), art. 8, art. 9 alin. (1), art. 10 alin. (1), (2), (3), (4), (6) si (8), art. 11, art. 12-22 si art. 29.
.....
(3) Constatarea si sanctionarea contraventiilor prevazute de prezenta lege se fac de catre:
a) Inspectia Muncii, inspectorii de munca din cadrul inspectoratelor teritoriale de munca, in cazul contraventiilor constand in incalcarea dispozitiilor art. 7 alin. (2), art. 8, art. 9 alin. (1), art. 10 alin. (1), (2), (3), (4), (6) si (8), art. 11-13, precum si art. 29;
.....
1. - Pe perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. - Timp de 6 luni nu puteti fi concediata.
- Daca locul de munca al dvs. a fost sau va fi desfiintat atunci angajatorul va poate oferi un alt loc de munca in conditii echivalente cu cel din CIM.
- Daca nu are un astfel de loc de munca sau daca dvs. nu il acceptati atunci va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere din concediu de crestere al copilului dallya dallya Buna ziua, am cateva nelamuriri in legatura cu intoarcerea la serviciu din concediul de crestere al copilului. In decembrie ar trebui sa ma intorc la servici ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu de crestere copil darius12 darius12 unul din soti este in concediu de crestere a copilului. cei doi soti s-au hotarat ca celalalt sot sa ii ia locul in CIC. in acelasi timp unul din soti depune ... (vezi toată discuția)
Revenirea la serviciu dupa ccc 2 ani- refuz de primire inapoi de catre angajator amaria2015 amaria2015 Buna ziua, Am urmatoarea problema, pe data de 29 iunie trebuie sa revin la munca deoarece am terminat concediul de crestere al copilului pana la 2 ani. Am ... (vezi toată discuția)