avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Adjudecare; contestatie de executare pe rol- pot sa ...
Discuție deschisă în Executare silită

Adjudecare; contestatie de executare pe rol- pot sa vand ?

Buna seara.. v-as ruga sa ma lamuriti intr-o situatie.
Am cumparat la licitatie un apartament. Acum as vrea sa il vand unor cunostinte (eu trebuie sa ma mut in alt oras) . Pe rolul judecatoriei este o contestatie la executare. Nu stiu ce sanse de castig are fostul proprietar ca nu am acces la dosar (nefiind eu parte in dosar, ci banca, cea care l-a executat silit).
intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Daca vand apartamentul in baza actului de adjudecare, iar fostii proprietari obtin intoarcerea executarii, este posibil sa le ia apartamentul celor care au act de vanzare-cumparare?
Am cautat in lege, dar nu am gasit decat ca se anuleaza actul de adjudecare.
2. Daca actul de adjudecare. nu mai exista, se poate anula actul de vanzare-cumparare?
3. Eu daca am vandut apartamentul pot fi tras la raspundere? (mentionez ca l-am achitat integral).
Va rog fff frumos sa-mi raspundeti!
Daca nu sunteti parte in contestatia la executare, inseamna ca nu vizeaza anularea actului de adjudecare . Intoarcerea executarii , anularea actului de adjudecare nu se por judeca decat in contradictoriu cu dvs.-adjudecatarul. Scoateti un extras de carte funciara de informare , si daca nu este nici o alta mentiune, puteti dispune de imobil dupa cum doriti.,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea executarii bttb63 bttb63 Executare silita imobiliara efectuata de creditoare, finalizata cu emiterea actului de adjudecare. Debitorul formuleaza contestatie la executare in ... (vezi toată discuția)
Evacuari pe timp de iarna yamada yamada Supun dezbaterii urmatoarea speta: daca nu se fac evacuari in perioada 1 decembrie - 1 martie, in aceasta perioada adjudecatorul licitatiei prin care a ... (vezi toată discuția)
Adjudecare desfiintata Lucc Lucc X cumpara la licitatie publica o casa la al doilea termen,dar pretul urca putin peste suma evaluata de catre evaluator.(mai convenabil era sa-l fi luat direct ... (vezi toată discuția)