avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... amenda CI expirata
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

amenda CI expirata

Dupa ce criterii se aplica amenda pt CI expirata? Functionarul de la Evidenta mi-a spus ca trebuie sa platesc 80 ron, fara sa mentioneze ca amenda este cuprinsa intre 40 - 80 ron si fara sa dea vreo explicatie.
In acest caz este valabil art. 28, ordonanta 2/2001?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:19, 14 Noiembrie 2014
Functionarul a procedat cat se poate de corect. Probabil ca aveati cartea de identitate expirata de mai bine de 1 an sigur, deoarece in practica asa se procedeaza daca ati neglijat o perioada mai indelungata sa va schimbati actul de identitate vi se aplica amenda maxima. Legal trebuia sa solicitati schimbarea actului inainte cu 15 zile de expirare, deci nu trebuie sa va suparati pe functionar ca respecta legea, mai ales ca in aceasta perioada cu siguranta ati fost cautat la domiciliu si de politia locala, deci ati pus niste oameni pe drumuri cand puteati sa va schimbati legal buletinul si toate acestea puteau fi evitate.
CI a expirat acum 3 luni. Nu am fost cautata de nimeni in acest timp. Deocamdata sunt somer neindemnizat si nu-mi permit sa platesc amenda de 80 ron. Ce se intampla daca nu platesc aceasta amenda? Exista posibilitatea de a plati amenda pe loc, cu reducere?
Nu ma supar pe functionar, dar ar fi bine ca unii dintre ei sa fie mai civilizati si expliciti.
Nu este nici o problema daca nu puteti achita amenda. Veti fi dat in debit la impozite si taxe. O platiti in rate. Faptul ca sunteti somer nu va absolva de la plata. Nu exista posibilitatea de reducere in cazul in care amenda s-ar achita intr-un termen scurt ex.de 24 de ore. Din pacate vina va apartine in totalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este rostul amenzii pt buletinul expirat? brendahaus brendahaus Daca ai pasaport valid atunci cand iti expira buletinul, de ce se prevede plata amenzii de 40-80 lei? In ordonanta aia de urgenta nu scrie care e motivul, e ... (vezi toată discuția)
C.i care expira in mai Barbu1 Barbu1 buna ziua amsieu o intrebare vreau sa plec in germania cu contract de munca pe un an dar mi-se expira c.i in luna mai voi avea probleme la intoarcera in tara (vezi toată discuția)
Carte de identitate expirata alina_puff alina_puff buna seara am si eu o intrebare mamei mele ia expirat buletinul in aprilie si deabea in luna octobrie ne-am dat seama cum se procedeaza in acesta situatie se ... (vezi toată discuția)