avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie intre rude
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie intre rude

Pot adopta o stranepoata ? Este fetita unei nepoate de verisoara , si este fara tata in acte . In caz ca mamica ei este de acord (are 20 ani , este necasatorita , nu are servici , locuieste in alta localitate decat mine ) este posibil sa imi fie incredintata mie si sotului meu prin adoptie legala ?
Cel mai recent răspuns: adela1977 , utilizator 12:26, 14 Noiembrie 2014
Da. Avind in vedere faptul ca cea pe care vreti sa o adoptati este majora, este suficient acordul acesteia si inscrisurile cerute in aceste cauze.
NU!

majorii nu se pot adopta decât dacă cel care solicită adopția este cel care l-a crescut!
20 de ani are mama naturala a copilului ce se doreste a fi adoptat. Nu ea e addoptata, ea isi da acordul sa ii fie adoptat copilul si, fiind singurul parinte din certificatul de nastere, e suficient.
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2014
mirebire, utilizator
Da , intradevar , poate nu am fost suficient de clara in exprimare . Mamica are 20 ani , ( adica nepoata mea din partea verisoarei primare ) , iar eu si sotul meu am dori sa adoptam fetita ei de cateva luni . Mamica fetitei pe care vrem sa o adoptam este singura , tatal nu a vrut copilul si nu este trecut pe certificatul de nastere iar situatia sa materiala nu este deloc buna . E un copil care are un copil , dar resurse pt a o creste frumos foarte limitate . Noi , eu si sotul meu , am facut deja cerere pt a adopta un copil si apoi am aflat de aceasta fetita care e ruda cu noi si am dori , daca se poate , sa o adoptam chiar pe ea . Am vrea sa stim ce sanse reale avem ? Va multumim .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate purta numele tatalui de la inceput? crisis81 crisis81 Buna ziua: Incerc sa explic situatia cat mai concret: Sunt casatorita legal cu un barbat cu care relatia s-a incheiat acum mai mult de un an de zile. Nu am ... (vezi toată discuția)
Schimbarea de nume a unui copil constandachemadalina constandachemadalina dintr-o relatie de concubinaj a rezultat fetita mea,acum in varsta de 2 ani si 1 luna.cand aceasta avea 8 luni cand m-am despartit de acesta si am intentat ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor anacami2 anacami2 O nepoata de sora mi-a lasat in grija fetita de 5ani si a plecat in italia cu sotul si cu copilul pe care il are cu acesta.Fetita este a altui barbat , un turc ... (vezi toată discuția)