Pot adopta o stranepoata ? Este fetita unei nepoate de verisoara , si este fara tata in acte . In caz ca mamica ei este de acord (are 20 ani , este necasatorita , nu are servici , locuieste in alta localitate decat mine ) este posibil sa imi fie incredintata mie si sotului meu prin adoptie legala ?
20 de ani are mama naturala a copilului ce se doreste a fi adoptat. Nu ea e addoptata, ea isi da acordul sa ii fie adoptat copilul si, fiind singurul parinte din certificatul de nastere, e suficient.
Da , intradevar , poate nu am fost suficient de clara in exprimare . Mamica are 20 ani , ( adica nepoata mea din partea verisoarei primare ) , iar eu si sotul meu am dori sa adoptam fetita ei de cateva luni . Mamica fetitei pe care vrem sa o adoptam este singura , tatal nu a vrut copilul si nu este trecut pe certificatul de nastere iar situatia sa materiala nu este deloc buna . E un copil care are un copil , dar resurse pt a o creste frumos foarte limitate . Noi , eu si sotul meu , am facut deja cerere pt a adopta un copil si apoi am aflat de aceasta fetita care e ruda cu noi si am dori , daca se poate , sa o adoptam chiar pe ea . Am vrea sa stim ce sanse reale avem ? Va multumim .
Incredintare minor
anacami2
O nepoata de sora mi-a lasat in grija fetita de 5ani si a plecat in italia cu sotul si cu copilul pe care il are cu acesta.Fetita este a altui barbat , un turc ... (vezi toată discuția)