avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concubinaj

As dori sa stiu daca soacramea,care a stat in concubinaj cu un barbat 6 ani 2005 pana in 2011 si din 2011 pana azi casatoriti,are drept la casa? Ea a avut grija de o batrana care casa in care au stat i-a lasat-o pe numele lui.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:43, 14 Noiembrie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde daca acea casa a fost donata doar unui singur sot sau amandorura. Daca a lasat o doar pe numele sotului , la un eventual partaj , casa revine acestuia.
Ultima modificare: Joi, 13 Noiembrie 2014
Oana Macovei, Avocat
Numai el a fost trecut in contract.
Dar ce se intampla cu lucrurile din casa care au fost cumparate la comun?
Ultima modificare: Joi, 13 Noiembrie 2014
kotelvero, utilizator
acest răspuns util
In acest caz doar sotul are drept asupra casei deoarece bunurile dobandite prin donatii sunt bunuri proprii. Nu apartine decat sotului.
acest răspuns util
Conteaza cum " i-a lasat-o pe numele lui".
Bunurile cumparate in timpul casatoriei sunt comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire de avere mircya mircya Buna ziua Daca doua persoane vreau sa imparta averea dar fara sa se ajunga la un divort se poate , mai mentionez toata averea este trecuta mostenire pe barbat ... (vezi toată discuția)
Concubinaj paddy paddy Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una ... (vezi toată discuția)
Partaj divort andreea.irina andreea.irina Am si eu o intrebare. In cazul unui divort, banii primiti de cuplu ca si "dar" la nunta, depusi intr-un cont pe numele numai unuia dintre soti, sunt ... (vezi toată discuția)