Buna ziua!
Spuneti-mi si mie daca este avantajos sa deschid un SRL-D acum la sfarsitul anului sau sa astept pana la 1 ianuarie, pentru ca am inteles ca se pierde calitatea de SRL-D la 31 dec a anului cand societatea implineste trei ani?
Conform art 6 din OUG 6/2011 sintagma debutant se poate pierde in mai multe conditii:
Art. 6. — (1) Calitatea de microîntreprindere aparținând întreprinzătorului debutant se pierde, prin efectul legii:
a) la data de 31 decembrie a anului în care se împlinesc 3 ani de la data înregistrării;
b) la data la care oricare dintre autoritățile competente constată că societatea nu mai îndeplinește una dintre condițiile prevăzute la art. 3 alin. (1);
c) la data la care activitatea microîntreprinderii aparținând întreprinzătorului debutant a încetat voluntar sau când a fost declanșată procedura de insolvență;
d) la împlinirea a 45 de zile lucrătoare de la data scadenței unei obligații fiscale neîndeplinite;
e) la data depunerii situației financiare semestriale sau anuale, dacă cifra de afaceri pe anul în curs a atins echivalentul în lei al sumei de 500.000 euro. La atingerea acestui prag,
microîntreprinderea are obligația de a notifica în scris, cel mai târziu până la sfârșitul lunii următoare, oficiul registrului comerțului în a cărui rază teritorială se află sediul său social.
Decizia de infiintare a SRL-D in decembrie fata de ianuarie va apartine si trebuie sa tina cont de avantajele si dezavantajele pe care le vedeti dvs.
Am Intrperindere Individuala pot deschid SRL-D, pot sa ma inscriu in programul ``Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri``?