avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu functionar public- indemnizatie de concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu functionar public- indemnizatie de concediu

Buna Ziua!
Am o intrebare, la care vreau sa imi dati niste raspunsuri concrete daca se poate indiferent ca este sau nu negativa.
Eu sunt angajatul unei autoritati din 2006 si din 2007, data din care a aparut Ordonanta 6/2007 nu am primit indemnizatie de concediu. Asa cum bine stiti salariile noastre sunt alcatuite din sporuri din pacet si nu avem un salariu fix ca si la firme. Problema mea este ca din 2007 eu nu am primit indemnizatia de concediu pana astazi deloc, adica mai pe intelese daca eu am 1500 de lei salariu net intr-o luna, cand am lucrat, fata de luna in care am intrat in concediu am primit cam 1000 de lei, fara sporuri, numai salariu de baza ptr. ca asa au zis ca daca nu lucrezi nu ai nici sporuri, ori acest lucru nu este asa din cate am citit in legislatia stufoasa a bugetarilor privind salariile.
Intrebarea mea este ca, acum cum aflat aceasta veste pot da in judecata oare acele persoane care sunt responsabile pentru acest lucru sau dau in judecata institutia si pe ce perioada, deoarece mi s-a zis ca pot da in judecata 7 ani dar si asa numai 3 ani o sa-mi dea dreptul judecatorii in eventualitatea in care am castig de cauza. O zi buna va dores si astept cu nerabdare opiniile Dvs. vizavii de tot ce am scris aici.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:03, 15 Noiembrie 2014
1. OG 6/2007 prevede :
art.22
...
(5)Funcţionarii publici beneficiază, pe perioada efectuării concediului anual de odihnă la care sunt îndreptăţiţi conform legii, de o indemnizaţie pentru concediul de odihnă. La determinarea indemnizaţiei de concediu de odihnă se vor lua în calcul, pe lângă salariul de bază, şi sporurile de care beneficiază, potrivit legii.

(6)La cererea funcţionarului public, indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către autoritatea sau instituţia publică cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.

(7)Celelalte prevederi ale Hotărârii Guvernului nr. 250/1992 privind concediul de odihnă şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare, republicată, cu modificările ulterioare, rămân în vigoare.

2. O actiune in instanta este posibila numai pentru recuperarea unor drepturi salariale din noiembrie 2011 si pana in prezent.
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc ptr raspuns si ptr restul de ani adica inca 4 pana in 2007, a-si putea avea castig de cauza daca dau exact persoana sau persoanele vinovate
ín judecata?
Dreptul la actiune pentru acea perioada este prescris.

Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu odihna functionar public angelactb angelactb Buna ziua, sunt contabil intr-o primarie si ma confrunt cu o situatie legata de calculul salariului unui functionar al institutiei noastre. Problema este ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna functionar public martin77 martin77 Un functionar public a lucrat o jumatate de an 8 ore pe zi si restul anului a fost mutat in cadrul altui serviciu si i s-a redus programul din motive medicale ... (vezi toată discuția)
concediul de odihna că funcționar public ? AlinB12 AlinB12 Buna ziua. Mă numesc Beuran Alin , lucrez că funcționar public într-o comună din Gorj ( compartimentul urbanism și amenajarea teritoriului ) . Deoarece ... (vezi toată discuția)