avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Promovare cu incadrarea salariului gresit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Promovare cu incadrarea salariului gresit

Buna ziua, in cazul in care in cadrul institutiei noastre salariul maxim de incadrare pe care este incadrat si functia de director este de 1322 corespunzator functiei de Inspector de specialitate IA, in anul 2011in urma promovarii dupa 3 ani, un Consilier juridic gradul II este promovat in urma examenului in functia de Consilier juridic gradul I cu salariul de incadrare de 1322, salariu de incadrare care conform institutiei noastre apartine functiei de Inspector de specialitate gradul IA, iar un Inspector de specialitate gradul I are salariul de incadrare 1168. Acum in 2014 salariatul urmeaza sa promoveze in functia de Consilier gradul IA care conform OUG 10/2008 salariul de incadrare era de 1475 iar in cadrul institutiei noastre nu exista functie in plata similara maximul fiind gradul IA de 1322. Daca in 2011 s-a facut incadrarea salariul gresita in urma promovarii din functia de consilier juridic grII in consilier juridic I, daca a fost promovat pe un salariu de incadrare mai mare pe care conform legii 103/2013 in cadrul institutiei noastre nu exista in plata si care dabia acum in 2014 urma sa aiba salariul de incadrare de 1322, salariu de incadrare specific functiei de inspector de specialitate gradul IA, cum se poate remedia problema , multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: dumi32 , utilizator 20:11, 15 Noiembrie 2014
Puteti remedia problema prin indreptarea erorii savarsite la acel moment , insa atentie ca se pot recupera numai banii primiti incepand cu noiembrie 2011 .... pentru perioada anterioara dreptul la actiune s-a prescris, in cazul in care se va ajunge la un litigiu in fata instantei.
Problema este ca acum urmeaza sa promoveze in gradu IA , ce salariu de incadrare i se va acorda in urma exemenului de promovare i se poate acorda doar gradul si sa ramana cu acelasi salariu de incadrare din 2011 care este cel de la gradul IA si de ce sa i se opreasca salariul din noiembrie 2011 din 2011 pana 2014 sunt fix 3 ani de cand s a sesizat greseala deoarece acum salariatul urmeaza sa promoveze in graul IA dar cu ce salariu de incadrare deoarece legea spune sa fie la acelasi nivel cu cel din institutie acesta fiind 1322 pentru gradul IA pe care l a incasat inca din 2011 cand era gradul I ?????
Astept un raspuns clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

perioada de debutant - dumi32 dumi32 Buna ziua vreau sa va intreb daca dupa expirarea perioadei de debutant si incadrarea pe postul urmator in grad este considerata promovare? Multumesc. (vezi toată discuția)
Avansare in clasa absolventi de studii superioare. seneca399 seneca399 O persoana se angajeaza la o primarie de comuna in decembrie 2006 pe functia de referent clasa III ;grad superior, treapta III de salarizare ( 613 lei si un ... (vezi toată discuția)
Transformare post larisasimona larisasimona sunt cons.juridic la o primarie,personal contractual grad 2,acum cu noua salarizare unitara vrea sa ne transforme postul in functie pulica.daca eu am gradul 2 ... (vezi toată discuția)